Средно училище Христо Ботев“ беше домакин на заключителна среща по

...
Средно училище Христо Ботев“ беше домакин на заключителна среща по
Коментари Харесай

СУ „Христо Ботев“ посрещна гости от три държави по проект за дигитално образование

Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ беше хазаин на заключителна среща по план „ Дигиталното общество има потребност от цифрово учебно заведение – проучване, шерване и използване на новата реалност във физическото учебно заведение “, финансиран с Договор № 2021-1-BG01-KA220-SCH-000024091 от стратегия Еразъм +.  
Представителите на врачанската Алма Матер, дружно с сътрудниците от Турция, Италия и Португалия, разискаха провокациите, пред които се изправят просветителните институции по време на отдалечено образование, опциите за потребление на технологиите в часовете, използване на положителни практики в образованието.
Българските учители направиха демонстрации на платформите, които са употребявали, инструментите и технологиите които ползват сполучливо и във физическото учебно заведение в този момент.
Учениците от четирите страни участваха в взаимно разработване на цифрови артикули като измежду уменията, които реализираха бяха:
- Повишаване на осведомеността по отношение на онлайн безопасността;
- Подобряване на уменията за другарство на британски език;
- Развиване на обществените умения и почитание към концепциите на другите,  
- Придобиване на опит в региона на  използването на   ИКТ инструменти;
- Разработване на уеб страница.
- Насърчаване на взаимната работа и взаимопомощта.
Срещата беше придружена и от богата опознавателна стратегия, която срещна учениците и учителите от страните сътрудници с естествените и културно-исторически  забележителности на Враца и Северозападна България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР