Средно училище Георги Ст. Раковски“ в Котел отбеляза патронния си

...
Средно училище Георги Ст. Раковски“ в Котел отбеляза патронния си
Коментари Харесай

Патронен празник отбеляза котленското СУ „Георги Ст. Раковски“ 

Средно учебно заведение „ Георги Ст. Раковски “ в Котел означи патронния си празник седмица по-късно поради великденските празници. Събитието се състоя в границите на три дни, а мероприятията се организираха на разнообразни местоположения в града. Те включваха спортни прояви, викторина и музикално-литературен театър

Заключителната част от тържествената стратегия се състоя през днешния ден с посрещане на знамето на учебното заведение, последвано от празнично слово на шефа му господин Стефан Дондев.

По мотив празника на учебното заведение бяха наградени възпитаници, постигнали призови места с присъединяване си в разнообразни национални конференции и надпревари и учебни мероприятия, проведени за празника на учебното заведение и по случай 202 години от рождението на Георги Стойков Раковски. Сред тях бяха Дьоне Баджак и Юсуф Бозов и ръководителя им Славка Докова (за първото място в категория „ Видеоклип “ на Национална конференция, отдадена на Васил Левски в гр. Котел), Елица Йочева, с ръководители Николай Недков и Стойко Арабаджиев (За третото място в Националната конференция в гр. Кърджали по случай честването на Холокоста) Бурак Капитанов от 3 а клас (За златния и сребърен орден по български език и математика в Международна олимпиада „ КИНГ С “ по математика, български език, британски език и др.) Гюлсюм Ислямоглу, Юсуф Бозов, Иван Рандев (За третото им място на 7-та Национална конференция „ Да мислим екологично за бъдещето " в гр. Бургас, проведена от университет " проф. Асен Златаров " ) Мария Мирчева и Даниела Христова (За портретите на Васил Левски)

Грамоти и награди получиха още възпитаници взели участие в състезания за есета и стихотворения и в учебни надпреварите по шахмат, по тенис на маса за девойки и момчета, както и по волейбол, свързани с празника на учебното заведение.

Отличени бяха още и ученическите тимове на Средно учебно заведение „ Георги Ст. Раковски “ и НУФИ „ Филип Кутев “, които взеха присъединяване в днешната викторината. В нея спечелили станаха учениците от гимназията, които се показаха чудесно и в трите ѝ кръга.

Програмата по случай патронния празник на гимназията приключи с прелестната вест, че възпитаникът на СУ „ Георги Раковски “ Юсуф Бозов е заел 3-то място в състезанието за снимка " Моята България ", който се организира през днешния ден в град Варна и с музикално-литературен театър „ Раковски- идеалист безразсъден “, който беше показан в залата на читалището.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР