Средно статистическият възрастен човек страда от настинка между 2 и

...
Средно статистическият възрастен човек страда от настинка между 2 и
Коментари Харесай

Ето как да се предпазим от настинка в студения сезон

Средно статистическият възрастен човек страда от простуда сред 2 и 4 пъти годишно. Добрата вест е, че не всяко леко вирусно заболяване ни тормози повече от към седмица и нормално няма последици. Когато обаче настинката се утежни, боледуването може да бъде тежко, дълго и добре запомнено. Боледуването "на крайник " е за жалост съвсем неизбежна част от актуалното устройство на обществото. Умората и увредата обаче с времето се натрупват и тези сякаш почтени настинки сумарно може да имат затруднения и да влошат качеството на живот в преклонна възраст.
Няма по какъв начин да предвидим по кое време ще се случи това, тъй че не е ненужно да вземем защитни ограничения! Ето няколко насоки:
Преди да сме се разболели
В колкото по-добра форма е човек, толкоз по-трудно е да се болести с върлуващите вируси. С други думи – когато се поддържат съразмерен дух и тяло и храненето е уравновесено и пълноценно, системите на организма, в това число имунната, могат да работят на цялостни обороти.
Това не е процедура, която да създадем есента, че да сме готови за сезона на настинките - става въпрос за ежедневна и целогодишна отдаденост.
Каляването на тялото е цяла просвета, незасужено подценявана в последно време. Струва си да разучите, в случай че смятате, че имате проблем с това;
Да пазим себе си и околните; Това всеки го знае и го чува за следващ път, само че не се случва в задоволителна степен. Към известните към този момент ограничения – кърпичката пред носа и устата при кихане/кашляне, постоянното миене на ръцете и честото проветряване на пространствата би трябвало да се добави и това, че болните хора може да готвят единствено за себе си.
Наистина, набирането на задоволително витамини и микроелементи е значимо, тъй като те вземат участие интензивно в доста от ензимните процеси в клетките, в това число и тези на имунната система. В предишното витаминните дефицити са причинявали болести. Днес рискът да се стигне до там е по-малък, само че това не значи, че към момента доста хора нямат лек витаминен недостиг – без да си дават сметка за това.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР