Средно седем килограма тежи една ученическа раница, като средно два

...
Средно седем килограма тежи една ученическа раница, като средно два
Коментари Харесай

Знаете ли колко тежи една пълна ученическа чанта? Образователният министър го каза. Седем килограма!

Средно седем кг тежи една ученическа раница, като приблизително два кг са учебниците, сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчeв. Трябва да създадем всичко допустимо да облекчим тежестта на учебниците. Трябва да се работи за понижаване на образователните пособия, защото те образуват огромна част от тежестта на раницата, сподели още министърът.

Имаме 51 висши учебни заведения, от които 47 държавни и 14 частни. Висшите учебни заведения не са доста, казусът е, че в последните години системата се разрасна профилно – доста университети започнаха да образоват в специалности, които не са присъщи за тях. В последните три десетилетия търсенето във висшето обучение набъбна и университетите дадоха отговор с предложение. Нарасна и нерационалното търсене – записване поради самото висше обучение.

В последните години обаче висшите учебни заведения се сблъскват с дефицит на студенти, уточни Вълчев.  По думите му нарастването на заплатите в системата е ориентирано към това в дълготраен проект да бъдат привлечени повече млади учители. Повече са средствата и за учебните психолози и ресурсните учители
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР