Средно със 100 лева ще бъдат повишени възнагражденията на кметовете

...
Средно със 100 лева ще бъдат повишени възнагражденията на кметовете
Коментари Харесай

Средно със 100 лева ще бъдат повишени възнагражденията на кметовете в Кюстендилско

Средно със 100 лв. ще бъдат нараснали възнагражденията на кметовете на кметства в общината. Това стана ясно в границите на извършената конференция на ръководителя та Общински съвет – Кюстендил Михаела Крумова, съобщи „ Фокус”.

Най-голяма брутна заплата ще получава кметът на село Ябълково – 1 018 лв.. Най-ниското заплащане е на кмета на село Скриняно – 698 лв..

„ Ръстът е в размер на 100 лв. върху брутното заплащане на всеки”, сподели Михаела Крумова. Кметът на село Слокощица ще се получава заплата от 963 лв., а на Жабокрът – 991 лв.. Предложеното заплащане на кмета на село Соволяно е 975 лв., на село Багренци - 961 лв., а на село Жиленци – 948 лв.. Предложените промени във възнагражденията на кметовете на кметства ще бъдат гласувани на плануваната за 31 януари от 14.00 часа сесия на Общински съвет. Тя ще се организира в заседателната зала на Община Кюстендил. В дневния ред са включени общо 16 докладни мемоари. Сред тях са приемане на бюджета на Общината за 2019 година, приемане на напълно нова разпоредба за публичния ред, както и годишен доклад за положението на общинската благосъстоятелност.

В дневния ред са включени и резултатите от активността на общинските предприятия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР