Средно по 360 лева ще изхарчат българите тази година за

...
Средно по 360 лева ще изхарчат българите тази година за
Коментари Харесай

Харчим по 360 лева за Коледни подаръци

Средно по 360 лв. ще изхарчат българите тази година за за околните си. Това сочат данни от изследване на онлайн търговец. Според него се чака към една пета от приходите да бъдат изхарчени за дарове на околните. 27 на 100 от плануваните средства ще отидат за играчка за детето.

От изследването излиза наяве, че тази година българите възнамеряват да похарчат малко повече, защото ще зарадват с дарове повече хора по отношение на предходната година. Освен това избират извършване на покупки във физическите магазини, а не онлайн, демонстрират още данните.
свързани новини18323на 25.12.2020
В пандемията най-често се подаряваха облекла, козметика и играчки, само че тази година повече хора считат да купят битова техника.

По-скъпите блага като смарт телефони, таблети, преносими компютри, фотоапарати пък ще бъдат закупени със стоков заем, а не с банков, разяснява Тихомир Тошев от Кредит център пред " Телеграф ". Той уточни, че няма наклонност хората да търсят заем от банка, с цел да зарадват околните си за коледните празници.

Банкови заеми обаче се търсят за покупка на фамилна кола, уточни Тошев и добави, че има наклонност за повишение на желаната сума. Ако преди се взимаха заеми в размер сред 5 и 10 000 лв. за кола втора употреба, то в този момент размерът набъбва до 15 000 лв., съобщи Тошев.

Най-щедри с подаръците са в Бургас. От 300 до 500 лв. плануват да похарчат бургазлии за от 4 до 7 коледни подаръка. Най-много пари бургаските фамилии отделят, с цел да зарадват децата.

Най-тънко пък минават в Кюстендил, където всеобщо залагат на хендмейд дарове с благотворителна идея за идните коледни празници, откри репортерска инспекция на вестника. Малцина са тези, които търсят бижута или по-скъпи дарове към този миг.

Далеч по-различно е ситуацията при закупуването на сувенири, направени за щедрост. " Аз персонално закупих по интернет дарове за фамилията. Една жена със здравословен проблем създава красиви чаши и картички, това е единствената й опция, с цел да се устоя. Заложих на това и несъмнено не скърбя. Да не приказваме, че съм похарчила не повече от 50 лева, и то за цялата рода ", разяснява 30-годишната Петя.

Половината от жителите на Хасковска област са склонни да дадат сред 50 и 100 лв. за коледни дарове, сочат междинните резултати от анкетата на локална електронна медия.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР