Средно намаление на пределните цени на топлинната енергия от 1

...
Средно намаление на пределните цени на топлинната енергия от 1
Коментари Харесай

КЕВР: Топлоенергията в страната да поевтинее средно с 2,34% от 1 май

Средно понижение на пределните цени на топлинната сила от 1 май 2020 година в размер на 2,34% планува отчет, разискван навън съвещание на КЕВР.

Основание за понижението е предлагането на „ Булгаргаз “ за понижение на цената на газа с близо 7 на 100 вследствие на смяната на ценообразуващата формула по контракта за доставка с „ Газпром Експорт”.
Предложение в КЕВР: Природният газ да поевтинее с близо 7% от май Това предлага „ Булгаргаз “
Предвиденото понижение на цената на топлинната сила от 1 май за потребителите в София е с 3,03 %, във Враца – с 2,44%, в Пловдив - с 1,05%, в Плевен - с 1,55%, в Бургас – с 1,75%, във Варна – с 0,75%. Във Велико Търново потребителите ще заплащат с 1,78% по-ниска цена на топлинни услуги, а в Разград – с 1,69%.
Снимка: КЕВР
Намалението на цената на природния газ от 1 май тази година ще се отрази и на преференциалните цени и награди на електрическата енергия, създадена от централи с високоефективно комбинирано произвеждане на електрическа и топлинна сила, които употребяват за главно гориво природен газ, се показва в отчета на работната група.
КЕВР ревизира дали „ Топлофикация София “ е надула сметките през март Ако бъдат открити нарушавания, сдружението ще понесе наказания
След осъществените калкулации регулаторът планува междинното й понижение за тези сдружения от бранш „ Топлоенергетика “ да бъде в размер на 3,39%.

Окончателно решение за одобряване цените на топлинната сила и на електрическата сила, създадена от централи с високоефективно комбинирано произвеждане, регулаторът ще одобри на закрито съвещание на 1 май.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР