Средно човек боледува около 3 пъти в годината, като продължителността

...
Средно човек боледува около 3 пъти в годината, като продължителността
Коментари Харесай

Тези грешки могат да влошат настинката ни

Средно човек боледува към 3 пъти в годината, като продължителността на настинката е сред 3 и 5 дни. Най-честите признаци са запушен нос, раздразнение, кашлица, болно гърло и температура. В множеството случаи отшумяват бързо и не водят до никакви затруднения. Разбира се, неразположението е налице, само че не след дълго и то бива забравено.

За страдание има хора, които могат да позволен известни неточности и да допринесат за утежняване на положението си.
Кои неточности могат да създадат настинката по-сериозна? • Продължаваме да упражняваме интензивно;
Счита се, че това е една от най-допусканите неточности. Факт е, че тренировките са част от здравословния метод на живот, само че с тях никога не трябва да се прекалява, изключително в тези моменти, в които човек усеща съществено неразположение.
Познато до болежка растение сполучливо лекува кашлица и простуда
На наша територия има група растения, които имат антибиотичен резултат. Става дума за растения, съдържащи сенфол-гликозиди. Това са...
Прочети повече
Когато усетите, че се разболявате, най-добре намалете интензитета на тренировките, в случай че се наложи, преустановете ги за няколко дни или седмица. В противоположен случай рискувате да сринете имунната система и да удължите времето за излекуване.
• Не контролирате стреса;
Това е едно от нещата, които доста въздействат на имунната система. За да може тя да се пребори с инфекцията, е от основна нужда да намалите равнищата на стрес. За предпочитане е да си вземете няколко почивни дни, в които да релаксирате и да се грижите за себе си. Не се ангажирайте с работни задания и други съществени отговорности.
• Не внимавате с какво се храните.
Поредната неточност, която постоянно позволяваме, когато сме заболели. Запомнете, че храната е пиедестал, изключително в тези моменти, в които имунната ни система се нуждае от поддръжка. Важно е да приемате качествени храни, богати на минерали, витамини и други потребни съставки.

Изключете чипсове, шоколади, тестени произведения и всевъзможни други модифицирани храни. Дайте на тялото си това, от което има потребност, с цел да може то доста по-лесно да се преори с настинката.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР