Средният немски шпиц се явява вариация на популярната порода немски

...
Средният немски шпиц се явява вариация на популярната порода немски
Коментари Харесай

Отглеждане на Среден Немски Шпиц вкъщи

Средният немски шпиц се явява разновидност на известната порода немски шпиц. Тези лъчезарни палета са наследници на кучета, живели още в Древността.

Техните роднини са изглеждали по малко по-различен метод, само че след голям брой селекции са придобили визията, с която ги познаваме през днешния ден.

За родината на актуалните кучета се счита Германия. Освен там породата е доста известна още в Австрия, Англия и Холандия.

В предишното те са се употребявали като кучета пазачи или като компаньони. В актуалния свят на тях се гледа най-много като на домашни любимци и даже равноправни членове на фамилията.

Без подозрения междинният немски шпиц е огромен чаровник, който притегля с меката си, гъста и дълга четина, оцветена в черно, бяло, сиво, кремаво и златисто и други Четириногите от тази порода могат да бъдат както едноцветни, по този начин и петнисти.

Петнистите екземпляри обаче са по-рядко срещани. Както названието на породата подсказва, тези кучета се характеризират със междинен размер-високи са към 35 сантиметра и доближават тегло от към 18 кг.

Средният немски шпиц несъмнено не е куче за всеки. Жив, деятелен и гръмък, той има потребност от внимание, игри и доста разходки. Ако вие не можете да му ги осигурите, по-добре се преориентирайте към някое по-спокойно пале като мопс да вземем за пример.

Средният немски шпиц е сложен за развъждане и поради специфичните грижи, които ще се постанова да полагате за козината му. Изисква се тя да бъде добре разресвана и почиствана от дребните боклучета, които попадат в нея при разходка.

Препоръчително е също по този начин тя да се обработва със специфична кучешка козметика. Ако не полагате тези грижи за кучето, козината му ще се спласти мощно, а това единствено по себе си може да провокира проблеми.

Средният немски шпиц може да се трансформира във вашия най-верен другар, стига да го възпитате вярно. Кучето е мъдро и усвоява бързо, в случай че образованието да стартира още от неговата най-ранна възраст.

 Немски Шпиц

От значение е да спечелите доверието на кучето, само че и да му покажете кой е водачът вкъщи, с цел да можете след това да го контролирате. В противоположен случай палето ще израсне прекомерно своенравно и няма да се подчинява.

Отглеждане на междинен немски шпиц в апартамент

Неголемите размери на породата вършат развъждането на кучето допустимо и то в не толкоз просторни жилища. Това обаче безспорно си има своите минуси.

Един от тях е, че кучето несъмнено е измежду тези четириноги, които оставят много косми след себе си. Ето за какво преди да поканите в дома си междинен немски шпиц, най-добре си дайте сметка, ще можете ли да се справите с почистването на жилището, или тази задача е непостижима за вас.

Друг фактор, който би трябвало да вземете поради, когато възнамерявате да докара такова куче в жилището си, е неговото шумно държание. Това рошаво пале има навика да лае всякога, когато се развълнува или щом се звънне на вратата.

В фактически, в случай че не се работи върху тази специфичност на кучето, още до момента в който е малко, след това мъчно ще можете да приглушите настойчивия му лай.

Сами можете да се досетите, че непрестанното му лаене в един миг ще дотегне освен на вас, само че и на хората в прилежащите жилища. Така че доста съществено би трябвало да се замислите дали ще имате нужното самообладание и умения да успокоявате вашия гръмък любим.

От друга страна, в случай че се окаже, че въпреки всичко сте намерили общ език със междинния немски шпиц, развъждането в апартамент не би трябвало да съставлява чак подобен проблем.

За да е по-спокойно кучето, се постанова да го извеждате най-малко по два пъти дневно, като е добре да му осигурявате освен разходки, само че и някакви забавни игри. Така то ще може да развива своята сръчност и ще се учи на дисциплинираност.

Отглеждане на междинен немски шпиц в къща

Средният немски шпиц е подобаващ и за развъждане в къща. Възможно е той да бъде оставен на двора, само че по принцип това надали би му се харесало за дълго.

Все отново той държи да показва обвързаност към стопанина си и лишаването от неговата компания би могла да го подразни и натъжи. Иначе той е превъзходен надзирател на дома, защото незабавно би алармирал при приближаване на посетител до къщата.

Среден немски шпиц и други домашни любимци

Средният немски шпиц обича да има цялото внимание на стопанина си, само че и да се усеща като стопанин на дома. Ето за какво съжителството му с друго животинче може да се окаже проблематично. Разбира се, не можем да отречем, че съществуват и изключения, само че те несъмнено са необичайност.

Среден немски шпиц и дете

Със своята активност, сръчност и шеговитост междинният немски шпиц елементарно се трансформира в идеалното фамилно куче, което да следва като сянка членовете на фамилията и най-много хлапетата.

Имайте поради обаче, че в случай че вашето дете е прекомерно малко не трябва да оставяте кучето уединено с него, тъй като то постоянно работи непредсказуемо и може несъзнателно да го изплаши.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР