Средният американски бизнес затваря магазин след около 21 години. Някои

...
Средният американски бизнес затваря магазин след около 21 години. Някои
Коментари Харесай

Най-старите бизнеси в света разкриват тайните на дълголетието си

Средният американски бизнес затваря магазин след към 21 години. Някои бизнеси обаче не престават да съществува по-дълго - доста по-дълго. Може да вземем да вземем за пример японска строителна компания Kongō Gumi, за която се допуска, че е учредена през 578 година сл. Хр., или италианската аптека Санта Мария Новела, която работи от времето, когато Микеланджело е рисувал Сикстинската шапка.

Но по какъв начин тези бизнеси оцеляват и не престават да бъдат сполучливи. Ето някои уроци по дългоденствие от компании с доста богат опит, събрани от Bloomberg.

Докато стане дъщерно сдружение на Takamatsu Construction Group през 2006 година, Kongo Gumi беше най-старата непрестанно работеща компания в света. Дори като дъщерно сдружение, то към момента работи по старомодния метод. Компанията се занимава с реставрацията на будистки храмове и други исторически здания. Работниците се образоват в продължение на 10 години, като през това време от време на време са изправяни един против различен, в нещо като съревнование и се ревизира кой майстор има най-вече умения да работи с дървен материал и глина, обичайно употребявани за създаване на храмове.

Ресторантът St. Peter Stiftskulinarium

Тайната на триумфа: Иновациите

St. Peter Stiftskulinarium доставя наслаждение на гостите в Залцбург, Австрия, към този момент над 1200 години. Ако не е най-старият ресторант в света, то е един от тях. Винарската маза преди е съхранявала съкровищата на монасите и е атракция на ресторанта.

Настоящите шефове на ресторанта, Вероника Кирхмайр и Клаус Хаслауер, са си сложили за цел да разнообразят менюто оттатък шницела и щрудела. Сред предложенията за този месец е и по този начин известния в последно време брънч.
 Най-старите към момента работещи бизнеси в света
Най-старите към момента работещи бизнеси в света

Само пет от фирмите, които към момента работят през днешния ден, датират от преди 1000 години

Хотел Olde Bell - учреден към 1135 година

Тайната на триумфа: Мебелировката може да се промени, само че обслужването би трябвало да бъде същото

Хотел Olde Bell се намира наоколо до Лондон. През годините той се модернизира и разраства. Историята ражда още история, като Уинстън Чърчил, Борис Карлоф, Франклин Делано Рузвелт и Елизабет Тейлър са прекарали време в уютните стаи на хотела и уютния бар, където елементи от истинските стени са непокътнати.

Аптека Санта Мария Новела (di Santa Maria Novella) , Флоренция ( от 1542 г.)

Ароматът Acqua della Regina, неразривно обвързван с Катрин де Медичи, който е на основата на мускус, към момента е един от най-продаваните артикули на Санта Мария Новела. Това е опция за купувачите в днешно време да си вземат малко искра и романтика от предишното. През 1533 година Катрин де Медичи довела производител на парфюми, за който се приказва, че е бил отгледан от монасите на манастира Санта Мария Новела.Според описа той основал този мирис във връзка идния й брак - подарък за бъдещия брачен партньор на Катрин: " парфюм, който омагьоса дворовете на Франция, въплъщавайки елегантността и изяществото на Флоренция. "

Производителят на облекла Brooks Brothers , учреден през 1818 година

Тайната: Интересувайте се от желанията на постоянните си клиенти

Основан като дребен производител на облекла и магазин в Манхатън, Brooks Brothers доставя дребни и огромни с колосани ризи и блейзъри в продължение на 200 години.. Когато Кен Охаши пое компанията в края на 2020 година, беше чудноват миг за марката. За Охаши ключът към оцеляване на фона на Covid карантината беше да разбере от какво постоянните му клиенти могат да купят повече. Отговорът съгласно него е ежедневното облекло. Артикули като огромни раирани ризи и панталони от рипсено кадифе в този момент съставляват 40% от бизнеса на компанията, по отношение на 20% преди пандемията. Охаши акцентира обаче, че спортното облекло на Brooks Brothers се прави по метода на Brooks Brothers.

Енергийната компания Consolidated Edison , учредена през 1823 година (като New York Gas Light Co.)

ConEd е снабдител на сила за Ню Йорк и доста от близките окръзи - най-старата непрестанно работеща компания, записана на Нюйоркската фондова борса. Тя даже предшества самия Томас Едисън, роден през 1847 година Компанията, която някой ден ще носи неговото име, е известна като New York Gas Light Co. След като господства на пазара за газови лампи в Манхатън компанията, преименувана на New York Steam Co. при започване на 1880-те — се приготвя да се трансформира в главен състезател в неотдавна електрифицирания Ню Йорк в края на 19 век.

До 1890 година не по-малко от 30 компании се стремят да обезпечат електричество на домакинства и бизнеси в Ню Йорк и окръг Уестчестър. Но доникъде на 1920 година конкуренцията беше съвсем унищожена, оставяйки ConEd (името е обещано публично през 1936 г.) единственият източник в град, който се нуждае от доста съществено зареждане.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР