Средната температура на Земята през последната ледникова епоха е била

...
Средната температура на Земята през последната ледникова епоха е била
Коментари Харесай

Колко студено е било през ледниковия период - доста

Средната температура на Земята през последната ледникова ера е била към 9 градуса по Целзий. До този извод стигна интернационална група палеоклиматолози, чието проучване беше оповестено в списание Nature, оповестява БГНЕС.
Експертите са изследвали проби от античен лед и утайки по стените на пещерите по време на заледяването.
 Марс претърпява световно стопляне Марс претърпява световно стопляне
Геофизици от Съединени американски щати са разкрили свидетелства за съществуването на ледников интервал на Марс. Днес планетата съгласно учените излиза от него и п...
Оказа се, че по времето на настъпването на последната ледникова ера, почнала преди към 2,6 милиона години, температурата на земната повърхнина е намаляла приблизително с 6,1 градуса. В същото време в умерените географски ширини този индикатор понижава с три до пет градуса, до момента в който в циркумполярните региони понижава с 14 градуса.
В подтекста на актуалното световно стопляне това значи, че в случай че атмосферата стане два пъти повече въглероден диоксид, температурата на планетата ще се увеличи с 3,4 градуса, декларира един от създателите на проучването.
Учените са уверени, че резултатите от изследването ще подобрят разбирането на изменението на климата на Земята и ще оказват помощ за създаването на най-хубавите способи за битка с световното стопляне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР