Средната продължителност на живота на вашата пералня е около десетилетие.

...
Средната продължителност на живота на вашата пералня е около десетилетие.
Коментари Харесай

Грешките, които допускаме намаляват живота на пералнята

Средната дълготрайност на живота на вашата пералня е към десетилетие. Но в случай че вършиме тези неща, може да я съкратите.

1.            Пускате пералнята по-често, в сравнение с е належащо

Животът на пералнята зависи най-вече от това дали се пуска прекомерно постоянно. Добре е да се ограничавате до осем зареждания седмично или по-малко, което ще резервира машината здрава дълго време.

2.            Пералнята ви не е инсталирана професионално

Правилният монтаж е от решаващо значение за всички перални машини. От една страна, те би трябвало да бъдат нивелирани. В взаимозависимост от особеностите на вашия под, това може да бъде повече или по -малко комплицирано.

3.            Препълвате машината си

Нито пералните, нито сушилните работят оптимално, когато са претъпкани, и още по -лошо, те би трябвало да работят по-усилено, в сравнение с би трябвало, когато са прекомерно цялостни. Това усилва износването на механизмите на машината. Ако зареждате прекалено много облекла в машината, може да остане малко излишък от препарат - което ще притегли повече замърсявания идващия път, когато носите облеклата.

4.            Използване на прекомерно доста препарат

Употребата на повече прахуляк за пране в сравнение с производителят предлага, е неприятно за вашата пералня, съгласно специалисти. Използването на прекалено много прахуляк води до повече пяна, което може да аргументи преливане на вашата пералня. Имате ли високоефективна пералня? Те изискват още по-малко прахуляк, с цел да изперат облеклата добре, тъй че не забравяйте да спестите от препарата и да употребявате единствено такива, които са оповестени като безвредни за перални машини.

5.            Пране на неща, които не подлежат на пране

Прането на ръка на някои продукти е освен поради опцията да се повреди самия продукт, само че и е по-добре за вашата пералня. Куките и връзките от долни дрехи могат да повредят барабана на вашата пералня, до момента в който циповете могат да надраскат вратата на вашата машина с предно зареждане.

6.            Не почиствате дозаторите на пералната машина

Когато приключите с прането на огромно количество пране, избършете дозаторите за прахуляк и омекотител, поучават специалистите. Ако не го извършите, натрупването може да аргументи задръстване. Също по този начин би трябвало да миете пералнята си всеки месец, в случай че управлението на притежателя ви го предлага.

7.            Оставяте неща в джобовете си

Дъвката, тъканите, даже монетите и хартиените пари могат да запушат филтъра на пералнята ви и в случай че не изпаднат от джобовете ви по време на цикъла на пране, евентуално ще чуете и/или ще ги видите да се въртят след това в сушилнята, което не е добре за вътрешната работа на машината. Затова изпразнете джобовете на облеклата, преди да ги хвърлите в пералнята, с цел да може пералните ви машини да работят безпрепятствено, дейно и в продължение на доста години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР