Средната брутна месечна работна заплата за област Разград през третото

...
Средната брутна месечна работна заплата за област Разград през третото
Коментари Харесай

Ръст на средната брутна заплата в Разград отчита статистиката

Средната брутна месечна работна заплата за област Разград през третото тримесечие на годината е 1467 лева Спрямо предходното тримесечие нарастването е с 9,5 на 100, а в съпоставяне със същия интервал на предходната година нараства с 8,4 %, заяви Даниела Данаилова, шеф на отдел " Статистически проучвания – Разград " към Териториалното статистическо бюро - Север, съобщи Българска телеграфна агенция.

В публичния бранш получават приблизително по 1524 лева, а в частния - 1440 лева Най-високо средномесечно трудово заплащане през третото тримесечие на годината са получили наетите лица по трудово и служебно правно отношение в дейностите " Култура, спорт и развлечения ", " Държавно ръководство " и " Образование ". По размер на междинната брутна заплата област Разград е на осмо място измежду областите в страната, регистрират от статистиката.

По предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правно отношение в област Разград към края на месец септември са 25 800. Спрямо края на юни те понижават с 2,2 %, а в съпоставяне със същия интервал на миналата година понижението е с 0,5 на 100. Наетите по трудово и служебно правно отношение към края на септември в публичния бранш са 8 600, а в частния – 17 200. Най-голям е относителният дял на работещите в дейностите " Преработваща индустрия ", " Търговия; ремонт на коли и мотоциклети " и " Образование ", сочат още статистическите данни.

Както Българска телеграфна агенция заяви, през второто тримесечие на годината междинната брутна месечна работна заплата за област Разград беше 1340 лева, а наетите по трудово и служебно правно отношение към края на юни в района бяха 26 400.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР