Сред позициите на Фицо са обвинения към Запада за войната

...
Сред позициите на Фицо са обвинения към Запада за войната
Коментари Харесай

Монд: Словакия е на път да отиде в проруския лагер frognews.bg

Сред позициите на Фицо са обвинявания към Запада за войната на Русия в Украйна, както и поръчки, че в случай че завоюва, ще спре всички помощи за Киев.

 

, че той ще ликвидира независимостта на правосъдната система в страната и ще прочисти борците с корупцията, както че ще се опълчва на пакта на Европейски Съюз за миграцията, който изисква от страните членки или да поемат част от търсещите леговище, или да способстват финансово за приемането им в други страни.

 

И " Монд " отбелязва, че някогашният министър председател Робърт Фицо след акция, белязана от изразителност за прекъсване на военната помощ за Украйна, и изявления в обществените мрежи, отразяващи позициите на Москва.

 

Вече така и така усложнено от позицията на унгарския националистически министър председател, следването на единна европейска политика във връзка с войната в Украйна рискува да стане съвсем невероятно след резултатите от парламентарните избори в Словакия, отбелязва " Монд ".

 

Победителят Роберт Фицо организира цялата си акция, обещавайки да приведе външната политика Словакия в сходство с тази на прилежаща Унгария. В програмата му се приказва за " прекъсване на военна помощ за Украйна “, защото тя " единствено удължава спора “, за опълчване на " наказания, които ощетяват Европа повече от Русия “ или за " нормализиране на връзките “ с Москва.

 

Отричайки да е проруски надъхан, Фицо твърди, че желае Словакия да остане член на Европейски Съюз и НАТО, само че евентуалното му връщане на власт ще постави завършек на политиката на прозападното държавно управление в оставка, което даде изтребители МиГ-29 на словашката войска на Украйна, споделя дренското издание. 

 

Малка Словакия сигурно е комшия и съдружник с не толкоз огромно значение за Киев спрямо Полша или Румъния, само че Фицо може да разреши на в границите на Вишеградската група (която включва още Чехия и Полша) и по този метод да сплоти позициите на две страни, които да следват политика на несъгласие против Украйна в Съвета на Европейски Съюз, показва вестникът. 

 

На вчерашната си конференция след изборите Фицо повтори, че в случай че пристигна на власт, ще " направи всичко, с цел да стартират допустимо най-бързо мирни договаряния “ за Украйна, отбелязва " Монд ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР