Сред пострадалите има и деца, съобщава УНiАН, но бившият депутат

...
Сред пострадалите има и деца, съобщава УНiАН, но бившият депутат
Коментари Харесай

Ад в Силидово след удар с касетъчни боеприпаси, убитите са стотици?

Сред потърпевшите има и деца, оповестява УНiАН, само че някогашният народен представител от Върховната Рада Игор Мосийчук твърди, че е погубен боен полигон

Руските окупационни сили нанесоха мощен удар по Силидово. Търсят се оживели хора под развалените, разкри началникът на Донецката регионална военна администрация Вадим Филашкин, представен от украинската осведомителна организация УНiАН. 

Той разкри, че е изумена пететажната жилищна постройка. В резултат на обстрела са изцяло разрушени 12 жилището в един от входовете.

Сред ранените има две деца, родени през 2007 и 2016 година Изпод руините към този момент е изваден един ранен, само че има възможност там да има още четирима души. Спасителната интервенция продължава.

УНiАН написа, че е разрушена и болница.  Силидово е бил подложен два пъти на удари в границите на едно денонощие. 

В същото време обаче някогашният народен представител от Върховната Рада Игор Мосийчук сподели, представен от съветската осведомителна организация ТАСС, че украинската войска е претърпяла огромни вреди след удара съветските сили по боен полигон в град Селидово.

Той сподели, че има починали и ранени, само че не посочи броя им. Междувременно неофициалният Телеграм канал на 35-та бригада на украинските въоръжени сили показва, че броят на починалите и ранените бойци може да доближи 200 души.

Военният анализатор Юрий Подоляка, който е роден и израснал в украинския град Суми, разяснява в своя Телеграм канал, че ударите са нанесени с „ Искандер “-и, които можело да носят до 500 кг „ товар “.

Касетъчната бойна глава на „ Искандер “-а носи 54 осколъчни боеприпаса с безконтактна експлозия, задействани на височина към 10 метра над земята, изяснява той.

„ Вторият удар е нанесен час по-късно (отново с „ касетъчни муниции “), когато е почнала всеобщата евакуация на оживелите. Много медици е имало сега на полигона, с цел да окажат помощ на ранените. Двата удара са нанесени извънредно тъкмо. Затова е и големият брой жертви “, написа Подоляка. 

Той признава, че тази тактичност не е по никакъв начин хуманна, само че посочи, че украинските въоръжени сили работили по същия метод към този момент доста месеци. 

Първите удари, нанесени с касетъчни муниции, доставени от Съединени американски щати, бяха точно дело на украинската войска. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР