Сред основните акценти е създаване на условия и възможности за

...
Сред основните акценти е създаване на условия и възможности за
Коментари Харесай

Гьоков: Ще има повече социални плащания към уязвимите групи

Сред главните акценти е основаване на условия и благоприятни условия за обществено подкрепяне и даване на подкрепящи ограничения за хора с увреждания, както и приобщаването им в общността, което е едно от последствията от районните диспропорции и икономическата обстановка. В проектобюджета е препоръчана цялостна уравновесена поддръжка към уязвимите групи, с увеличени обществени заплащания. Това съобщи министърът на обществената политика и труда Георги Гьоков.

Увеличението в ДОО е с 8,3% - това е 1 милиарда и 295 млн лв.. Увеличението на бюджета на общественото министерство е 350 млн., като от тях 230 млн. Ще са директно ориентирани към хората с увреждания. Ниските равнища на обществените заплащания остават чувството за липса на правдивост през годините, разясни той.

Необходими са основни промени в региона на общественото подкрепяне, свързани с оценката на трудоспособността, добави Гьоков.

Председателят на бюджетната комисия към Народното събрание Любомир Каримански добави, че за хора с трайна понижена работоспособност 100%, с избрана непозната помощ, се плануват 160 на 100, от 91% до 100 - 140 на 100, а за хора от 71 до 90% се планува 130 на 100. По думите му това ще е в отговор на множеството на настояванията на народните представители, и на хората с увреждания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР