Сред недостига на тоалетна хартия и дезинфектанти в супермаркетите и

...
Сред недостига на тоалетна хартия и дезинфектанти в супермаркетите и
Коментари Харесай

Вместо тоалетна хартия: В САЩ се запасяват с марихуана, алкохол и оръжия

Сред дефицита на тоалетна хартия и дезинфектанти в супермаркетите и аптеките, хората в Съединени американски щати се презапасяват също по този начин с бутилки алкохол, марихуана и оръжия, написа вестник Los Angeles Times.
Особено известни измежду потребителите са бутилките 60-градусов пшеничен алкохол, който в този момент бързо свършва по рафтовете, въпреки преди епидемията да се е продавал малко, споделя Пол Пабич, притежател на магазин в Кулвър Сити, Калифорния. Магазин за марихуана в Лос Анжелис също отбелязва рекордни продажби.
Собствениците на магазина споделят, че даже са почнали да доставят продуктите си по домовете, а с всяка покупка те доставят и безвъзмездна черна маска за лице.
„ Има две аргументи за всички клиенти, които се редят по опашки сега. Едната е, че хората се запасяват с всички неща, които смятат за жизненоважни “, споделя Бриана Луциър, представител на магазина, представен от "Фокус ".
„ Другата е, че хората желаят да не помнят за ковид и да не гледат за малко вести за него по малкия екран. Искат просто да погледат сериали да и пушат “. Друга известна стока са оръжията. В Кулвър Сити пред локалния оръжеен магазин се образуваха огромни опашки от клиенти, някои от които споделиха, че са чакали пет часа, с цел да бъдат обслужени. Пред магазина даже беше паркирана кола за разнасяне на храна, която да обслужи гладните от тях.
„ Искам да си купя револвер, мисля, че му споделят „ Глок “, не съм сигурен. Имам къща и семейство и те имат потребност от отбрана в случай че нещата се влошат “, споделя един от чакащите, който пожела да остане неизвестен. „ Политиците и деятелите от дълго време ни споделят, че не ни трябват оръжия. Но в този момент доста хора са в действителност уплашени и могат сами да вземат това решение “, споделя различен от чакащите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР