Сред най-важните промени, които възнамерявам да внеса в проекта на

...
Сред най-важните промени, които възнамерявам да внеса в проекта на
Коментари Харесай

Йончева: Необходимо е изсветляване не само на собствеността на частните медии, но и на техните спонсори

Сред най-важните промени, които имам намерение да внеса в плана на европейски медиен закон е нуждата от изсветляване освен на собствеността на частните медии, която може да бъде прикрита, а и на техните спонсори, рекламодатели и донори. Именно там се крие политическият напън и взаимозависимост. Това разгласи евродепутатът Елена Йончева.

Проектът за правилник, показан в края на м.г. от Европейската комисия (ЕК) към този момент се разисква интензивно в Екологичен потенциал. Той беше мотив за интернационалната конференция, която Елена Йончева провежда в четвъртък. В полемиката се включи вицепрезидентът на Комисията Вера Йоурова. Сред останалите участници бяха Дейвид Ек, представител на Швеция (председател на Съвета на Европейски Съюз до края на юни), Живка Хаския, консултант в непрекъснатото посланичество на България в Европейски Съюз, някогашният общоприет шеф на BBC World Service Group Питър Хорокс, ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова, издателят на e-vestnik.bg Иван Бакалов, Ренате Шрьодер от Европейската федерация на публицистите и други Издателят на Euractiv.bg Георги Готев модерираше форума.

Преди три години Елена ме въодушеви да разработя този акт. Впечатлена съм от нейния журналистически опит и работата й като боен кореспондент, показа еврокомисар Вера Йоурова. Тя заяви, че се чака финалните разисквания в така наречен триалози на Европейски Съюз – Европейски парламент, Европейска комисия и Съвета на Европейски Съюз да стартират през ноември, а през април следващата година законът да бъде реалност. Държавите членки ще би трябвало да го ползват непосредствено, без да го интерпретират.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР