Сред най-популярните начини на нарязване на продуктите, които са се

...
Сред най-популярните начини на нарязване на продуктите, които са се
Коментари Харесай

Конкасе, крудите и хамон са любими на европейците

Сред най-популярните способи на нарязване на продуктите, които са се трансформирали и в наименования на ястия, е френското конкасе. Зеленчуците се нарязват на дребни кубчета, като кожата и семената изцяло отсъстват.

Най-разпространеният вид на конкасе е от домати и червени чушки. Конкасе се сервира като гарнитура към горещи и студени ястия и се съчетава с разнообразни типове ордьоври.

За да извършите конкасе, измийте домати, направете кръстовиден прорез от горната страна и залейте с вряла вода. Обелете кожата, разрежете всеки домат на четири елементи и махнете семките. Нарежете домата на дребни кубчета.

Измийте целина и нарежете също на дребни кубчета. Същото направете и с алена чушка. Нарежете на ситно две-три скилидки чесън, смесете всичко в една купа и прибавете една супена лъжица зехтин и подправки на усет.

 Конкасе, крудите и хамон са обичани на европейците

Крудите е метод на нарязване на сурови зеленчуци на не доста огромни идентични части. В момента крудите е известно име на сурови зеленчуци, които се сервират с пикантни сосове.

Крудите е изключително известно във Франция. Тартар също е метод на нарязване на продуктите, който се е трансформирал в название. Така се назовават артикули, които са доста ситно нарязани и подправени с лют сос.

Оттук е произлязло и наименованието на соса тартар – майонеза се смесва с кисели краставички, зелени подправки и лук, нарязани на ситно. Има и ядене, което се назовава тартар.

То се прави от сурово кълцано месо, в което се прибавя сурово яйце и подправки. Това едно време е било обичаното ядене на татарските племена. Хамон се назовава испанското пушено месо.

Вкусът му зависи доста от метода на нарязване. Самият развой на рязане е цяло изкуство, което изисква от майстора освен табиет, само че и предопределение за деликатния развой.

В Испания даже има такава специалност – кортадор, която е доста влиятелна и професионалните резачи на хамон работят най-много в скъпи магазини и заведения за хранене.

За да усетите усета на хамон, той би трябвало да е нарязан на тънки, напряко на транспарантни късчета. Това се прави на специфична дървена подставка – хамонера, и се сервира с алено изсъхнало вино. В Испания хамон се счита за знак на обилие и е измежду най-желаните дарове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР