Сред мерките за защита от заразяване с коронавирус според специалистите

...
Сред мерките за защита от заразяване с коронавирус според специалистите
Коментари Харесай

Как да: Почистим телефона си, за да се защитим от зараза с коронавирус?

Сред ограниченията за отбрана от заразяване с ковид съгласно експертите е да спрем да пипаме лицето си. Друг съвет гласи да внимаваме какво допираме.

Неоспорим факт е, че коронавирусът е издръжлив и може да бъде пренесен от повърхности, даже прокиснал с дни по тях. А различен безспорен факт е, че телефоните са измежду най-ползваните, даже напълно неумишлено, движимости в живота ни.

Логичено е да се замислим какъв брой чиста е тази движимост в конюнктура на увеличаваща се болест. На уеб страницата на The New York Times са оповестени препоръки по какъв начин да почистваме телефона си по този начин, че да се предпазим, само че по този начин, че да предпазим и него.

Почистването на телефона - подробно, не е толкоз просто, колкото наподобява. Модерните телефони имат елементарен дизайн, само че разнообразни портове, чувствителни екрани и комплицирани защитни калъфи. Всякакъв тип влага може да попречи на функционалността на вашия телефон. Apple предлага на хората да заобикалят потреблението на спрейове за разчистване или мощни артикули.

Най-напред телефонът би трябвало да изключен от мрежа и кабели. Не бива да се употребяват препрати на основата на белина, както и аерозолни спрейове, не трябва да има търкане с абразивни повърхности. Също по този начин, може би излишно за подчертаване, само че въпреки всичко - не потапяйте телефона си в някаква течност, антибактериална или друга.

Необходимо е нежно избърсване с артикул, който е пропит със 70 % изопропилов алкохол. Уверете се, че телефонът изсъхва бързо и не остава влажен.

Носете ръкавици за еднократна приложимост за разчистване, а след разчистване измийте добре ръцете си. Подобно на телефона ви, ръкавиците за многократна приложимост могат да съдържат частици от вируса, което ги прави дейно безполезни.

И не забравяйте калъфа на телефона - свалете го деликатно, избършете го от всички страни. Оставете го да изсъхне, преди да го сложите назад.

Друга мярка за понижаване на рисковете от прилагане на телефон в изискване на коронавирусна пандемия е смяната в навиците.

Мобилният оператор AT&T поучава шерване на фотоси посредством текстове, вместо да предавате телефона в близост, и да употребявате устройства като слушалки и технология като Bluetooth, с цел да държите телефона си надалеч от лицето си.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР