Сред големите градове на страната най-много са поскъпнали жилищата старо

...
Сред големите градове на страната най-много са поскъпнали жилищата старо
Коментари Харесай

Старите жилища в София поскъпват най-много

Сред огромните градове на страната най-вече са поскъпнали жилищата остаряло строителство в София - с 21,7% за година, демонстрират данни на Национален статистически институт. При новото строителство най-голямото повишаване на цените е записано в Русе - с 18,8%. София се изкачва преди всичко измежду огромните градове в страната с над 120 хиляди поданици в класацията за най-бързо общо повишаване на жилищата, откакто две следващи тримесечия първото място беше за Русе. През третото тримесечие на предходната година цените на жилищата и къщите в столицата са с 18,6% по-високи по отношение на същия интервал на миналата година. Поскъпването на новото строителство в София е с 14,4% за година, като в този сегмент от пазара единствено в Русе покачването на цените е по-голямо.
На второ място по общо повишаване на къщите и жилищата е Русе с растеж от 12,9% за година. Второто място се дължи главно на огромното повишение на цените на новото строителство. Но и повишаването на жилищата в остарели здания също е доста - с 11,6%. Русе е градът с най-голямо покачване на цените на новото строителство и минимум повишаване на старите жилища. 
На трето място след София и Русе по общо повишаване на цените на жилищата е Варна с 12,8% за година, демонстрират данните на Национален статистически институт. В морската столица цените на съществуващите жилища и къщи са нарастнали с 18,6% за година, а повишаването на новото строителство е с 2,9%. Тези данни на Национален статистически институт не включват продажбите в курортни комплекси. На четвърто място по повишаване на парцелите за година е Бургас с общ растеж на цените с 12,3%. Цените на новите жилища и къщи в града са нарастнали с 3,3%, а на съществуващите жилища - с 16,5%. Петото място в класацията е за Пловдив. Имотите в града под тепетата са поскъпнали с 12,1% за година. При новото строителство растежът на цените в града е с 11,5% за година, а при съществуващите жилища повишаването е с 12,6%. 
На шеста позиция е Стара Загора с покачване на цените на къщите и жилищата с 11,1% за година. При новите жилища растежът на цените в града е с 5,7%, а при остарялото строителство повишаването е с 13,5% за година. Общо за страната жилищните парцели са поскъпнали с 15,6% за година, демонстрират данните на Национален статистически институт.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР