Сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в

...
Сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в
Коментари Харесай

Трето място и личен рекорд за сезона за Демирева в Лозана

Сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година и от последните две европейски шампионати навън Мирела Демирева реализира персонален връх за сезона от 1.97 метра и зае трето място на Диамантената лига в Лозана. Българката заложи на тактичност с пропускане през височина и откакто се оправи от първия път с 1.84 м, 1.91 м и 1.97 м качи летвата на 2.02 м, само че направи три фаула. В последния си опит на 2.02 м тя беше най-близо до превъзмогването на тази височина.

Победата с 2.02 м заслужи международната шампионка в зала и навън Мария Ласицкене. Рускинята прави опити и на 2.07 м, откакто остана сама в бранша, само че не съумя да се оправи с тази височина.

Световната шампионка за девойки под 20 години от Тампере 2018 Карина Таранда (Беларус) се подреди втора с персонален връх от 2.00 м, което е и подравнен народен връх на Беларус. За Таранда това беше първо прекосяване на гросмайсторската граница. Скачачката от Беларус преодоля 2.00 м още в първия си опит.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР