Сравненията между Кори Гоф и сестрите Уилямс надали ще приключат

...
Сравненията между Кори Гоф и сестрите Уилямс надали ще приключат
Коментари Харесай

Безупречна Гоф продължи към третия кръг на US Open и оформи домакински сблъсък с Кийс

Сравненията сред Кори Гоф и сестрите Уилямс едва ли ще приключат скоро, изключително поради обстоятелството, че 18-годишната американка все по-често с изявите си оправдава определянията за,,детето знамение " на тениса в Щатите и не инцидентно от нея се чака да продължи завета на Серина и Винъс. Коко към този момент откри акцията си на тазгодишния US Open, като своебразно прелетя на старта, с цел да може през днешния ден след известни компликации за малко повече от 90 минути на корта да пречупи съпротивата на намиращата се отвън първата стотица на света Елена-Габриела Русе - 6:2 7:6(4). С триумфа си международната номер 12 се класира за третия кръг, където в американски конфликт следва да срещне някогашната финалистка от шампионата и тогавашна номер седем Мадисън Кийс.

Още в началните минути от дуела се зароди убеждението, че румънката е подготвена да даде нужната борба на тийнейджърката, но за локалната фаворитка не лиши доста време, преди да напипа верните удари и стремително поведе с пробив. Русе имаше своите шансове, като даже беше близо след едва показване на сервис от съперничката ѝ да възвърне пасива си, само че тъкмо в основните точки Гоф демонстрираше забележителна за нежната ѝ възраст резистентност и като се изключи че отрази брейкболи, то тя употребява импулса в играта си, с цел да реализира втори брейк, причислявайки откриващият сет на сметката си.

Във втората част международната номер 101 изглеждаше още по-мотивирана и подобрението в ударите ѝ от дъното на корта даде претенции резултат, с цел да се поздрави с ранен брейк задатък на старта. Румънката разреши да изпусна преимуществото, само че директно по-късно още веднъж си обезпечи превес от пробив, като сервираше за продобиване на частта и разполагаше с два сетбола при обстановка 40:15, само че тогава на пиадестала излезе безгрешната тийнейджърка, която с поредност от четири точки възвърне паритета и провокира изиграването на законосъобразен тайбрек. В дългия гейм Русе първа пое самодейността, като излезе напред с минипробив, но това се оказа последното ѝ позитивно деяние в срещата, откакто Гоф един път поела водачеството, нито за секунда не сложи господството си на корта под въпрос и стигна до крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР