Сръбското вътрешно министерство отново пое контрола на границите с България

...
Сръбското вътрешно министерство отново пое контрола на границите с България
Коментари Харесай

Сръбската полиция отново охранява сама границите с България и Македония

Сръбското вътрешно министерство още веднъж пое контрола на границите с България и Македония след 20 месеца ангажимент на армията поради мигрантската рецесия, заяви министерството на защитата в Белград.

От есента на 2016 година двете граници се охраняваха от взаимни патрули на полицията и въоръжените сили, изпратени с решение на тогавашния министър председател (сега президент) Александър Вучич и Съвета за национална сигурност от юли същата година.

Според институцията те са попречили минимум на 23 хиляди мигранти да преминат от България и Македония и са били предотвратени 154 случаи на трафик на общо 2177 души.

Министерството написа, че в хода на граничните интервенции са почнали процесуални дейности против 172-ма души, от тях множеството сърби (134-ма души), само че и 17 български жители и други от Пакистан, Афганистан, Ирак, Холандия, Австрия, Молдова и Босна и Херцеговина.

" Задачите, които разпореди държавното управление на Сърбия - предотвратяването на незаконната миграция... трафика на хора през страната и задържането на лицата, въвлечени в тези действия, " са осъществени сполучливо, се споделя още в известието.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Балкани (4712)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР