Сръбското опозиционно движение Стига толкова! свика протест пред сградата на

...
Сръбското опозиционно движение Стига толкова! свика протест пред сградата на
Коментари Харесай

Опозицията в Сърбия готви протест и блокада на парламента

Сръбското опозиционно придвижване " Стига толкоз! " свика митинг пред постройката на Народното събрание на Сърбия, проведен от придвижването, през днешния ден в 20:00 часа локално време (21:00 часа българско време), който ще бъде " встъпление " към плануваната обсада на Народното събрание на следващия ден в 9:00 часа, написа македонският информативен портал A1 On.
" Целта на ненасилствената обсада е с нашето наличие да блокираме фалшифицираните депутати да сформират подправен парламент в постройката на Националното заседание ", се споделя в изказването на уредниците, представено от кореспондента на Македонската осведомителна организация (МИА) от Белград.
Те декларират, че ръководещите са свикали учредително съвещание на " подправяния парламент " в понеделник сутринта, а крайният период за неговото конституиране съгласно закона е вторник, 4 август.
Ако Народното събрание не бъде конституиран, държавното управление ще падне, съобщи водачът на " Стига толкоз! " Саша Радулович.
" Правителството фалшифицира тези избори. Не беше задоволително то да купува гласове с нашите пари, да сплашва хората, да фалшифицира описи с гласоподаватели, да управлява медиите, само че то също трябваше да фалшифицира протоколите от изборните секции. Ние открихме това и законно анулирахме изборите. Всички медии, цялата съпротива, всички " неправителствени организации ", финансирани от Европейски Съюз, Германия, мълчат за това ", се споделя в изказването на уредниците.
През последните седмици в Сърбия има бурни митинги и съществени вълнения, а в страната бързо нарастват инфектираните с ковид.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР