Сръбският участък от „Турски поток” е с дължина 403 км.

...
Сръбският участък от „Турски поток” е с дължина 403 км.
Коментари Харесай

Сърбия готова с първия участък от „Турски поток”

Сръбският сектор от „ Турски поток” е с дължина 403 км. Той се простира от българската граница до град Чуприя. Първият стадий от реализирането на плана към този момент е реалност и стартира подготовката по построяването на втория сегмент – от Чуприя до р. Дунав. При него е планувано да бъдат употребявани над 50 000 тона тръби. Общо за целия сръбски сектор са нужни 180 000 тона тръби, като половината към този момент са пристигнали. Те се доставят по вода и се доставят на сръбските пристанища, ситуирани по р. Дунав в Нови Сад и Смедерево.

Сръбското трасе на газопровода е разграничено на 4 елементи, като проектите са всичките да бъдат осъществени до края на настоящата година.

Сръбската енергийна организация утвърди построяването на сръбския сектор от „ Турски поток” на 5 март 2019 година Съседите взеха решение да стартират строителни действия без да изчакат приключването на работата по българския сектор. Плановете са сръбският сектор на „ Турски поток” да стартира доставките на синьото гориво до края на април 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР