Сръбският треньор Младен Манойлович ще води мъжкия баскетболен Рилски спортист

...
Сръбският треньор Младен Манойлович ще води мъжкия баскетболен Рилски спортист
Коментари Харесай

Младен Манойлович е новият треньор на Рилски спортист

Сръбският треньор Младен Манойлович ще води мъжкия баскетболен Рилски състезател през новия сезон. Това. Той заменя на поста.

Специалистът е роден на 21 февруари 1982 година и е ученик на Спортна академия Белград. Той ще работи в екип с досегашния помощник-треньор Любомир Киров.

Манойлович владее британски, съветски и сръбски език. Отлично осведомен е със стратегиите за спортна статистика и разбор InStat и Synergy. Треньорската му кариера стартира през 2003 година и минава през разнообразни тимове, в това число съветския Зенит.

Младен Манойлович започва кариерата си в сръбския БК Атлас, където води състава при 16-годишните момчета в интервал от три години. Следва интервал в БК Суперфаунд, където е помощник-треньор в продължение на три години, по-късно сръбския БК Дунав. Там експертът изкарва две години, след което става старши-треньор на тима до 18 години в съветския Олимпик Скул Гомелски, където работи до 2014 година.

По-късно сръбският треньор изкарва три месеца като треньор на 18-годишните юноши на Автадор и се завръща в Сърбия, с цел да поеме женския отбор на Партизан. За сезон 2015/2016 Манойлович се връща в Русия и работи като координатор на тимовете до 18 и до 21 години на Зенит.

Година по-късно Младен Манойлович става старши треньор на Зенит до 18 години. По-късно е назначен и за помощник-треньор в първия отбор, където остава до 2019-а.

След това идва ред на женския Чеваката Вологда. През 2022-а той се завръща в Сърбия и работи като помощник на Душко Иванович в Цървена звезда.

С гранда от Белград Младен Манойлович печели Купата на Сърбия и играе край в сръбското състезание. Освен това той стигна финал в Адриатическата лига и завърши на десето място в Евролигата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР