Сръбският президент Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър

...
Сръбският президент Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик.
Александър
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия е твърдо решена да ускори пътя си към ЕС, но очакваме ясни сигнали от Европа

Сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. сподели, че в днешния си диалог с премиера на Гърция Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година е изтъкнал, че Сърбия е твърдо решена да форсира присъединението си към Европейски Съюз, само че че чака от Европа и ясни сигнали в поддръжка по пътя на страната към участие в евросъюза, съобщи Танюг.

Вучич се среща през днешния ден с Мицотакис в Белград, където участваха на откриването на сръбско-гръцки бизнес конгрес.

Казах на Мицотакис недвусмислено, че Сърбия е твърдо за продължение и ускорение на европейския си път, че сме признателни на Гърция за поддръжката и че това не е просто изречение, което политиците повтарят като мантра, а е от значително значение за нашата страна, сподели Вучич.

Сръбският държавен глава сподели още, че Сърбия и Гърция постоянно взаимно са подкрепяли териториалната си целокупност и че има вяра, че по този начин ще бъде и в бъдеще. 

Гърция е една от петте страни в Европейски Съюз, които не признават оповестената през 2008 година самостоятелност на тогавашната сръбска област Косово.

Гръцкият министър председател акцентира на взаимната конференция, че районното свързване е най-важно за евроинтеграцията, както и потреблението на европейските фондове, предопределени за Западните Балкани, заяви сръбската национална телевизия РТС.

„ Трябва да използваме европейските фондове, предопределени за Западните Балкани. Регионалното свързване, което на първо място свързва жителите, е едно от най-значимите неща за евроинтеграцията “, акцентира Мицотакис.

Той уточни, че съдействието във връзка с енергийната непоклатимост е значимо както за Сърбия и Гърция, по този начин и за целия район и Европа.

„ Подкрепяме отвесния превоз на газ от юг на север и назад “, добави гръцкият министър председател.

Той акцентира, че сръбската стопанска система е най-развита в района на Западните Балкани, а Гърция е най-големият покровител на евроинтеграцията на Сърбия.

Сръбският президент напомни, че тази година се навършват 145 години от установяването на дипломатически връзки сред двете страни.

„ Вярвам, че това ще бъде година на голям прогрес и напредък в икономическите ни връзки и комерсиалния ни продан “, уточни Вучич.

Мицотакис и Вучич откриха днес сръбско-гръцки бизнес конгрес в Белград, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР