Сръбският президент Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър

...
Сръбският президент Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик.
Александър
Коментари Харесай

Вучич обявява името на новия сръбски премиер до 48 часа


Сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. ще разгласи името на новия министър председател до 48 часа, оповестява сръбският „ Телеграф “. Това разгласи самият той след резултатите от съвещанието на президиума на дясната Сръбска прогресивна партия, предава БНР.

„ Съгласно конституцията ще разглася предлагането си в границите на 48 часа – в петък вечерта или в събота сутринта “, сподели Вучич, отбелязвайки, че президиумът е разискал две кандидатури за поста министър-председател – на предходния министър председател Ана Бърнабич и кмета на Нови Сад Милош Вучевич.

По думите на президента президиумът на партията е отказал да избере посредством гласоподаване кандидатурата на новия министър-председател, като е предложил на президента той самичък да избере новия началник на държавното управление, както е планувано в конституцията.

„ И двамата – Ана Бърнабич и Милош Вучевич – при всички случаи ще бъдат част от новото държавно управление “, акцентира президентът.

По-рано Вучич даде обещание да разгласи името на новия министър председател на партията на 19-21 август, като добави, че крайният период за сформиране на държавното управление е 2 ноември.

На 18 юли Вучич разгласи края на консултациите с партиите по отношение на кандидатурата на премиера, като изясни, че сега се преглеждат 3-4 кандидатури за този пост.

На 2 август министър председателят Бърнабич разгласи, че дясната Сръбска прогресивна партия стартира съвещания по отношение на кандидатурата на новия министър-председател и състава на кабинета на министрите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР