Сръбският президент Александър Вучич отличи президента на Азербайджан като най-важния

...
Сръбският президент Александър Вучич отличи президента на Азербайджан като най-важния
Коментари Харесай

Вучич отличи Алиев като супер звезда и поиска помощ от Европа

Сръбският президент Александър Вучич отличи президента на Азербайджан като „ най-важния човек “ на церемонията за разкриване на газовата връзка с Гърция и изиска от Европейска комисия финансова помощ за Сърбия.

Той сподели, че е имал терзания за това по какъв начин ще се отнесе към него председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

" Когато пристигнах тук, се чудех по какъв начин тя ще се държи с мен, малко се усещах като черната овца в компанията. Благодаря ѝ - тя се отнесе доста учтиво към нас и доста ни оказа помощ, говорейки за интерконектора сред Сърбия и България, и планирането на интерконектора сред Северна Македония и Сърбия. Това ще значи нова инфраструктура за Сърбия и Западните Балкани и ще може да достигнем и до други страни. Но без поддръжката на Европа, нямаше да достигнем до тази цел. “ – уточни Вучич.

Той обаче дефинира като най-важния човек на срещата президента на Азербайджан Илхам Алиев.

 „ Без нашия другар Алиев въобще нямаше да можем да стигнем до тази диверсификация. Така че, господин Алиев, в този момент сте доста известен в Европа - като супер звезда. " – акцентира президентът на Сърбия.

Той изрази вяра в границите на една година интерконекторът, който ще свързва страната му с България да бъде подготвен.

" Никой от нас не вярваше първоначално какъв брой значим ще се окаже този план, тъй като ние се срещахме, говорехме между тях и го споменавахме, само че като някакъв разкош, който не ни е толкоз необходим. Сега българските управляващи ще се възползват от преимуществата, които ще им даде този план. Той е доста значим и за Сърбия. " – означи Вучич.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР