Сръбският президент Александър Вучич изрази съжаление за отношението, проявено към

...
Сръбският президент Александър Вучич изрази съжаление за отношението, проявено към
Коментари Харесай

Вучич: В Париж проявиха по-добро отношение към Тачи

Сръбският президент Александър Вучич изрази страдание за отношението, проявено към него през вчерашния ден по време на честванията в Париж за края на Първата международна война, спрямо отношението към неговия косовски сътрудник, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Сръбският щемпел разгласява фотоси, показващи косовския президент Хашим Тачи, изравен зад съветския президент Владимир Путин, американския - Доналд Тръмп, френския - Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел, до момента в който на сръбския президент Александър Вучич е било несъмнено място на отсрещната страна.

Можете да си визиите по какъв начин се усещах, съобщи Вучич, като изясни, че е бил " със свито гърло ", съгласно думите му представени от сръбски медии.

Струва ми се, че гледах от самото начало земята и екрана, не вярвайки на това, което виждах пред себе си, и знаейки жертвата, платена от сръбския народ в Първата международна война, сподели Вучич.

Пропорционално дребната сръбска войска е претърпяла най-тежките загуби по време на спора: 130 000 починали и 135 000 ранени - три четвърти от нейния състав, отбелязва Агенция Франс Прес.

Трябваше да взема решение мигновено: да направя нещо или да не върша нищо, да остана на място, да си замълча, с цел да мога да стисна ръката на Тръмп, на Путин, " с цел да приказвам за Сърбия ", изясни Вучич и добави: " мисля, че съм взел вярното решение ".

Кой е направил това систематизиране? Наистина не знам. Да се направи скандал там нямаше огромен смисъл, сподели още сръбският президент.

Той даде обещание " превъзходен " банкет на Еманюел Макрон, който съгласно сръбския щемпел ще посети Сърбия при започване на декември. Ще поканя хиляди наши хора да го приветстват, да му покажат какво е сръбско гостолюбие и по какъв начин ние виждаме другарството, означи той.

Двайсет години след войната сред сръбските сили и косовските албански бунтовници /1998-99/ и 10 години след провъзгласяването на независимостта на Косово връзките сред Белград и Прищина остават изострени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР