Сръбският премиер Ана Бърнабич и американският и.д. заместник помощник държавен

...
Сръбският премиер Ана Бърнабич и американският и.д. заместник помощник държавен
Коментари Харесай

Сръбският премиер Ана Бърнабич влезе в словесна битка с висш американски дипломат

Сръбският министър председател Ана Бърнабич и американският и.д. заместител асистент държавен секретар за Европа и Евразия Матю Палмър си размениха тежки думи на неотдавнашната капиталова среща в Лондон, тъй като Бърнабич настояла Вашингтон да окаже по-силно въздействие върху Прищина по въпроса за образуването на Съюз на сръбските общини, оповестява белградският вестник " Блиц ".

На сръбския министър председател й омръзнало Сърбия постоянно да бъде посочена за отговорна, че не прави задоволително, и отправила няколко остри думи към Палмър. " Очакваме от вас да поискате по-силно Прищина да извърши своята част от Брюкселското съглашение и да образува Съюз на сръбските общини ", споделила Бърнабич.

Палмър желал да убеди премиера, че Съединени американски щати към този момент вършат всичко в тази посока. Той подчертал, че " Съединени американски щати са заинтригувани разговорът сред Белград и Прищина да продължи и попитал по какъв начин Съединени американски щати могат да оказват помощ разговорът да бъде обновен срлед убийството на Оливер Иванович ", оповестява източник на вестника, осведомен с детайлности от срещата, състояла се в коридорите на лондонската капиталова среща, проведена от Европейската банка за възобновяване и развиване, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Блиц " написа, че в кабинета на Бърнабич не поискали да разясняват срещата.

На тази среща, която била много тежка, Бърнабич подчертала също, че въпросът за опазване на сръбските църкви и манастири в Косово е въпрос на цивилизованост и норма, която се подразбира, и не счита това за никаква отстъпка във връзка с Сърбия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР