Сръбският патриарх Порфирий заяви, че на всички служби в храмовете

...
Сръбският патриарх Порфирий заяви, че на всички служби в храмовете
Коментари Харесай

Сръбската православна църква започва да се моли за светостта на брака и семейството

Сръбският патриарх Порфирий съобщи, че на всички служби в храмовете в Сърбия от през днешния ден ще се чете молитва за светостта на брака и фамилията, заяви организация Бета, представена от Българска телеграфна агенция.

Патриархът е решил част от всички богослужения в храмовете и манастирите на Сръбската православна черква да бъде молитва за светостта на брака и фамилията, хармонията и мира сред хората.

Както заяви Сръбската православна черква (СПЦ), патриарх Порфирий е декларирал, че решението е взето поради провокациите и изкушенията, пред които са изправени църквата и вярващите.

Патриархът сподели в неделя, че са срещу провеждането на проявата Европрайд, защото съгласно него задачата на тази демонстрация е не просто разходка и развлечение, а " прекрояване на полезностите и обществото, метода на живот ".

Той съобщи, че ЛГБТ+ идеологията е неприемлива за православните християни, наблягайки, че те " не могат да одобряват налагането на нови обществени правила, които не са публикувани от Бога ".

Порфирий също изиска учебникът по биология в раздела за полова еднаквост да бъде отдръпнат, защото счита, че постанова ЛГБТ+ идеология.

Вчера в Белград бе публично открита общоевропейската демонстрация на ЛГБТ+ общността Европрайд 2022, заяви вестник " Данас ". Седмицата на гордостта би трябвало да приключи с шествие на 17 септември, което управляващите в Сърбия оповестиха, че не разрешават.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР