Сръбският министър на вътрешните работи Братислав Гашич каза по време

...
Сръбският министър на вътрешните работи Братислав Гашич каза по време
Коментари Харесай

Сърбия засилва полицейското присъствие по границите с България и РСМ заради мигранти и трафиканти

Сръбският министър на вътрешните работи Братислав Гашич сподели по време на обиколка в Регионалния център на граничната полиция към България, че полицията прави всичко допустимо за секване на противозаконната миграция и на всички трафиканти на хора, оповестяват сръбските медии.

 

Той сподели, че 95 % от мигрантите идват в Сърбия от  България и Северна Македония и заяви, че присъединяване на полицията в тази зона ще бъде в допълнение засилено и в околните дни ще бъде образуван щаб в Прешево, до границата със Северна Македония.

 

" Служителите на Министерство на вътрешните работи са съществено ангажирани да пазят националната ни територия и жителите и ще подхващат всички ограничения за попречване на прекосяването на незаконни мигранти в страната ни. Ще останем в тази област, а и в северната част на Сърбия, до момента в който не решим изцяло този проблем ", сподели Гашич, предава Българска телеграфна агенция.

 

На срещата с командира на жандармерията Саша Косович и други ръководители на министерството на вътрешните работи беше разисквана актуалната обстановка и бяха конкретизирани стъпките, които би трябвало да се подхващат в бъдеще.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР