Сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин заяви по повод

...
Сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин заяви по повод
Коментари Харесай

Вулин: Проекторезолюцията на ЕП е най-добрият начин Сърбия да разбере, че мястото й не е в ЕС

Сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин съобщи във връзка квалифицираната резолюция на Европейския съюз, в която от Сърбия се желае да съгласува външната си политика с тази на Европейски Съюз и да вкара наказания против Русия, че резолюцията е най-хубавият метод Сърбия да разбере, че мястото й не е в Европейски Съюз, оповестява сръбската телевизия Ен 1.

" Призовавам депутатите в Европейския парламент да продължат политиката на шантаж и напън върху Сърбия и колкото може по-скоро да одобряват резолюцията, в която желаят Сърбия да вкара наказания против Русия. Няма по-добър метод Сърбия да разбере, че мястото й не е в Европейския съюз от политиката на евродепутатите ", съобщи Вулин.

Той сподели още, че има вяра, че и " президентът Александър Вучич ще преразгледа решението за продължение на пътя към Европейски Съюз ", написа в известието.

След като Сърбия е военно неутрална, тя би трябвало да бъде и политически неутрална страна, счита Вулин.

" За да се случи това, евродепутатите би трябвало да продължат с шантажа ", сподели още той.

Европейският парламент ще изиска с резолюция от новоизбраните управляващи в Сърбия да проявят същинска посветеност на полезностите на Европейски Съюз и да се съгласуват с решенията и позициите на Европейски Съюз във външната политика и политиката на сигурност, в това число по отношение на въвеждането на наказания против Русия, съобщи радио Свободна Европа, което е видяло проекторезолюцията, готова от докладчика на Екологичен потенциал за Сърбия Владимир Билчик.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР