Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич продължава да отстоява

...
Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич продължава да отстоява
Коментари Харесай

Сръбският външен министър не се отказва от острия си тон към Борисов

Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич продължава да отстоява острата си позиция по отношение на изявлението на българския министър председател Бойко Борисов за статута на Косово. След като в събота сутринта насочи заканителни думи по адрес на България и премиера Бойко Борисов, вечерта Дачич е извикал ръководещия дипломатическата задача на България в Белград на диалог в министерството.

Българското МвнР пояснява въпросната стъпка като " опит за усмиряване на ситуацията ", само че в това време Дачич наново се изрече остро пред сръбска медия, като съобщи, че чака схващане по косовския въпрос, тъй като изказването на българския министър председател " не се отнася за квотота за лов на риба или пък за качеството на сръбското сирене при договарянията с Европейски Съюз, а за териториалния интегритет на Сърбия ".

Сръбският външен министър изригна против Борисов

Повод за дипломатическото напрежение сред България и Сърбия стана изявление на българския министър-председател за статута на Косово, последвано от прочувствен изблик на сръбския външен министър.

По време на конференцията на държавните ръководители на Германия, Полша, България и Република Северна Македония Бойко Борисов бе запитан от публицист по какъв начин ще се отрази на евроинтеграцията на Западните Балкани номинирането на испанския външен министър Жозеп Борел за висш представител на Европейски Съюз по външната политика и политиката за сигурност, откакто неговата страна не признава Косово.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР