Сръбският министър на отбраната Милош Вучевич каза днес, че Сърбия

...
Сръбският министър на отбраната Милош Вучевич каза днес, че Сърбия
Коментари Харесай

Вучевич: Укрепваме отбранителния капацитет, за да запазим суверенитета

Сръбският министър на защитата Милош Вучевич сподели през днешния ден, че Сърбия е военно неутрална страна, само че че, имайки поради геополитическата обстановка, страната би трябвало да бъде в допълнение ангажирана в укрепването на отбранителния потенциал, с цел да резервира суверенитета, оповестява RTV.

Коментирайки отрицателните реакции на Запада по отношение на придобиването на Сърбия на противовъздушна система, която унищожава безпилотни самолети, Вучевич сподели пред TV Hepi, че поради протичащото се на геополитическо равнище Сърбия би трябвало да бъде в допълнение ангажирана в региона на укрепването на военния потенциал.

„ И като прибавим към това всичко, което се случва в Косово и Метохия и политиката на налагане на решения, които са безусловно неподходящи, и натиска върху сърбите и сръбската общественост, това в действителност ни насочва да бъдем доста, доста фокусирани върху укрепването на отбранителния потенциал ”, сподели още Вучевич.

Той разяснява още, че за тази цел Сърбия желае да закупи военна техника, която не се създава в Сърбия, само че че не всички пазари са еднообразно отворени за това.

Говорейки за натиска върху Сърбия, Вучевич съобщи, че исторически е имало повтарящи се моменти, когато велики сили са отправяли избрани условия към Сърбия, които са в несъгласие с националните и държавните ползи, и че чака да има повече в бъдеще.

„ Аз също не съм прекомерно оптимист за идния интервал. Почти несъмнено ще бъдем изправени пред сходен или еднакъв напън по избрани въпроси, на първо място във връзка с Косово и Метохия, само че също и връзките ни с Русия и Китайската национална република. Въпросът към Босна и Херцеговина, по-точно Република Сръбска “, добави Вучевич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР