Сръбският министър на отбраната Милош Вучевич каза, че страната работи

...
Сръбският министър на отбраната Милош Вучевич каза, че страната работи
Коментари Харесай

Вучевич: Работим всеки ден, за да направим нашата армия по-силна, тя е гарантът за мира в Косово

Сръбският министър на защитата Милош Вучевич сподели, че страната работи всеки ден за подсилване на армията, тъй като тя е най-силният поръчител за мира заради предизвикателната обстановка със сигурността в Косово, оповестява Kosovo-online.

„ Настоящата обстановка със сигурността в Косово е доста предизвикателна. Поради оцеляването на нашия народ в Косово и Метохия, ние подхващаме избрани действия във връзка с защитата на страната ни и укрепването на сръбската войска. Работим всеки ден, с цел да създадем нашата войска по-силна тъй като това е най-силният поръчител за мира за нашата страна и най-силният възпиращ фактор за всички тези, които не са доброжелателни “, сподели Вучевич.

Той добави, че сегашната си сигурност Сърбия дължи на мощната войска, основана от 2012 година до през днешния ден.

„ Ако нямахме армията, каквато имаме през днешния ден, повярвайте ми, Курти и тези, които го покриват и поддържат, щяха да подхващат доста по-трудни и по-лоши дейности по отношение на нас и нашия народ в Косово и Метохия “, акцентира той.

На въпрос има ли риск от експлоадиране на принуждение, той уточни, че риск постоянно има, само че " се опитваме да го понижим до равнището, което можем да направляваме ".

Вучевич разяснява и представянето на Сърбия на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, което съгласно него е огромен дипломатически триумф.

„ Президентът на републиката аргументирано показа всичко, което се случва хронологично в Косово и Метохия, той приказва за всичко, което заплашва оцеляването на сърбите в Косово и Метохия. Тази борба ще продължи и няма да спре, би трябвало да бъдем упорити, да имаме религия, мъдрост и познания и по какъв начин да защитим нашите национални ползи. Не би трябвало да се обезсърчаваме. Нашият народен интерес е да запазим мира и нашия народ в Косово и Метохия с политически, дипломатически и всички умения, които можем да използван “, сподели министърът.

Той заключи, че до момента Съединени американски щати са били най-открити в рецензиите си към Прищина, до момента в който останалите страни от Квинтата са били малко по-коректни.

" Да забележим какво ще се случи по този въпрос. Бих споделил, че към този момент никой няма алтернатива кой е повода за хаоса и всичко, което се случва в Косово и Метохия и това е дребният тиранин Албин Курти ", сподели Вучевич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР