Сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик

...
Сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик
Коментари Харесай

Република Сръбска без съгласие за членство на Босна и Херцеговина в НАТО

Сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик съобщи през днешния ден в Любляна, че в Босна и Херцеговина няма консенсус по отношение на участието в НАТО и Република Сръбска ще продължи да се придържа към мнението си за боен неутралитет, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Ние в Република Сръбска не можем да дадем единодушието си за участие в този боен съюз, на първо място поради бомбардирането с обеднен уран, чиито страшни последствия ще усещат освен днешните генерации, само че и доста след нас, съобщи Додик в диалог на членовете на председателството на Босна със словенски депутати.

Додик уточни, че мигрантската рецесия е доста тежък вътрешнополитически въпрос в Босна и Херцеговина, заяви РТРС. Ние в Република Сръбска няма да отворим центрове за мигранти. Този въпрос би трябвало да се взема решение в Гърция и България, които са в Европейски Съюз и през които при нас идват мигранти. Ние нямаме условия, нито желаем те да се задържат в Босна и Херцеговина, съобщи Додик.

Членовете на председателството на Босна и Херцеговина през днешния ден и на следващия ден са на публично посещаване в Словения. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР