Сръбските медии съобщиха за плановете на НАТО за руския дипломат,

...
Сръбските медии съобщиха за плановете на НАТО за руския дипломат,
Коментари Харесай

Informer: НАТО подготвяше отвличане на Лавров в Сърбия СНИМКА

Сръбските медии оповестиха за проектите на НАТО за съветския посланик, външен министър на Русия Сергей Лавров.

Изданието Informer заяви за " изключителни детайлности " от проектите на Алианса, който възнамерявал да провежда провокация сега, когато Сергей Лавров дойде в столицата на Сърбия Белград.

Журналистите настояват, че се е подготвяла секретна интервенция, която в случай че бъде осъществена, е можело да стартира сериозна „ дипломатическа и разследваща война “, която е щяла да потопи Европа в безпорядък.

Припомняме, че Северна Македония, Черна гора и България затвориха небето за борда на съветското държавно управление, вследствие на което Лавров не съумя да стигне до Сърбия.

Медиите са уверени, че нещата е щяло да са още по-зле, в случай че дипломатът беше стигнал до мястото.

Според медийни източници „ отвличането на Лавров “ се подготвяло няколко седмици поред, а проектите били правени както от НАТО, по този начин и от Европейския съюз.

Има известия за " яростен напън " от Запада върху Белград за попречване на провеждането на срещата.

Ако първоначално ставало дума единствено за анулация на пътуването, по-късно президентът Александър Вучич бил застрашен. Но какви известия е получавал, единствено той знае.



Източникът сподели, че сръбският глава не се е поддал и отсам зародил проектът за затваряне на небето за борда на Лавров.

Предполагало се, както било препоръчано от Обединеното кралство, че Лавров ще дохвъри до Сърбия, след което въздушната граница ще бъде затворена и шефът на съветското външно министерство ще бъде фактически в плен в Белград. И Владимир Путин „ ще би трябвало да договаря “ със Запада, с цел да върне дипломата в родината си.

Официален Белград не разяснява по никакъв метод версията на обявата, както и представителите на НАТО и Руската федерация.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР