Сръбската авиокомпания AirSerbia съкращава до един дневно полетите до Москва,

...
Сръбската авиокомпания AirSerbia съкращава до един дневно полетите до Москва,
Коментари Харесай

Под натиск: Сърбия намалява полетите до Москва

Сръбската самолетна компания AirSerbia редуцира до един на ден полетите до Москва, заяви нощес сръбският президент Александър Вучич, представен от Танюг.

Отново ще имаме единствено един полет до Москва, само че дали това ще задоволи тези, които водят хайка против Сърбия по отношение на полетите до съветската столица, запита нощес в изявление за ТВ Пинк Вучич.

Той акцентира, че против Сърбия се води хайка, в която се твърди, че Белград е удвоил полетите до Москва, с цел да печели от " украинска кръв. “

След съветската инвазия в Украйна преди две седмици AirSerbia удвои полетите до Москва и пусна по-големи самолети, с цел да усили броя на местата, защото това стана най-печелившата дестинация на самолетната компания, отбелязва Асошиейтед прес.

Освен някои турски авиопревозвачи, сръбската самолетна компания е единствената европейска компания, която продължава да лети до Русия, откогато бе оповестена възбраната за интернационалните полети след съветската инвазия в Украйна. Това провокира рецензии от Европейски Съюз и Украйна.

Сърбия е единствена в Европа с отворено небе за Русия, написа в Twitter заместник-министърката на външните работи на Украйна Емине Джапарова.

" Печеленето от кръв е неприлично за страна претендент за участие в Европейски Съюз, " добави тя.

Вучич не посочи от кой момент ще бъдат понижени полетите до Москва. За през днешния ден има планувани два.
ТЕМА преди 20 минути 406 преди 29 минути 476 преди 1 час 2571
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР