Сръбската агенция за разузнаване и сигурност BIA е задържала 35-годишен

...
Сръбската агенция за разузнаване и сигурност BIA е задържала 35-годишен
Коментари Харесай

Сръбското разузнаване задържа джихадист-единак, подготвял терористични нападения в страната

Сръбската организация за разузнаване и сигурност BIA е задържала 35-годишен джихадист-единак, който е търсил контакт с ислямистките организации и е подготвял терористични набези на територията на страната, оповестяват сръбските медии, като се базират на известие на специфичните служби, предава " Фокус ".

Според информацията на BIA става въпрос за " душевен неустойчив човек, етнически сърбин, който преди година е приел исляма и от този момент е почнал да се интересува от екстремисткото тълкуване на тази вяра ".

При ареста на джихадиста са били открити скици на най-подходящите за терористични набези места, както и " предписания " за подготовка на бомби и експлозиви.
Службите считат, че сръбският джихадист не би трябвало да се приема като част от Ислямска страна.

В известието за извършената антитерористична интервенция " Vecernje novosti " разгласява и карта за базите на ислямистите на Балканите, като отбелязва градове на територията на Македония, Косово, Сърбия, Черна Гора и Босна и Херцеговина.

Сръбското издание на съветския " Спутник " написа по тематиката под заглавие " BIA лови " отшелник ", подготвял терористични набези в Сърбия ".

Белградският " Правда " задава въпроса " дали Ислямска страна се е готвила да нападне Белград с предотвратеното терористично нахлуване?
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР