Спрях да се интересувам от екстрадицията на банкера Цветан Василев,

...
Спрях да се интересувам от екстрадицията на банкера Цветан Василев,
Коментари Харесай

Юридическите възможности за екстрадиция на Цветан Василев са изчерпани

" Спрях да се интересувам от екстрадицията на банкера Цветан Василев, тъй като разбрах, че най-вероятно са изчерпани всевъзможни юридически благоприятни условия, на напред във времето е политиката и финансовите взаимоотношения ". Така зам. основният прокурор Иван Гешев разяснява мегапроцесът по банкрута на банката КТБ.

Той съобщи, че се интересува от правосъдния развой и присъдата най-после, а не новините, които се оповестяват.

Гешев се опита да изясни по какъв начин стоят нещата от процесуална позиция по Наказателно-процесуален кодекс за екстрадицията на Цветан Василев, само че журналистът Сашо Диков на няколко пъти го прекъсна. Това ядоса зам. основния прокурор, който запита Диков дали желаят да си приказват за ски.
Във връзка с показанията на някогашния счетоводител на Цветан Василев - Бисер Лазов, Гешев съобщи, че всичко, което е обяснил очевидецът, е записано по делото. Ако Лазов не спомене всичко пред съда, казано по досъдебното произвеждане, по-късно ние ще зададем въпроси и ще му напомним, разяснява зам. основният прокурор.

Припомняме, делото за банкрута на КТБ потегли всъщност на 9 май 2018 година Тогава Апелативният углавен съд одобри решението на Спецсъда, че няма учредения процесът да бъде преустановен и върнат на прокуратурата.

Преди това, на 14 февруари 2018 година стана ясно, че Цветан Василев е получил в Сърбия шестте призовки, изпратени му посредством управляващите. Защитата на Василев беше на мнение, че банкерът е нередовно свикан.

На 13 декември 2017 година делото не потегли поради неполучаване на отговор на правосъдната поръчка до Сърбия за Цветан Василев. В началото на съвещанието тогава стана ясно, че призовката на Цветан Василев е върната от посочения адрес, като по сведение на домоуправителя подсъдимият не е бил забелязван във входа от 4 години. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР