спря използването на ваксината на JohnsonJohnson за Covid-19 заради потенциални

...
спря използването на ваксината на JohnsonJohnson за Covid-19 заради потенциални
Коментари Харесай

И Южна Африка спира ваксинирането с Johnson & Johnson

спря потреблението на имунизацията на JohnsonJohnson за Covid-19 поради евентуални опасности от кръвни съсиреци, докладвани от Съединените щати, сподели здравният министър. Съобщението отсрочва така и така бавната акция за имунизация в най-тежко засегнатата страна в Африка, написа БГНЕС.
" Решихме непринудено да спрем потреблението, до момента в който причинно-следствената връзка сред развиването на съсиреци и имунизацията бъде задоволително изследвана ", разгласи министърът на опазването на здравето Цвели Мкхизе в онлайн брифинг за пресата.
 Джонсън и Джонсън забавя имунизацията си в Европа поради случаи на тромби в пациенти " Джонсън и Джонсън " забавя имунизацията си в Европа поради случаи на тромби в пациенти
Американската фармацевтична компания " Джонсън и Джонсън " е решила да забави разпространяването на имунизацията си в европейските страни. То...
Американската администрация по храните и медикаментите и Центровете за надзор на болесттите по-рано през днешния ден предложиха пауза в потреблението на еднодозовата ваксина на J&J поради евентуални връзки с необичаен вид кръвни съсиреци. Мкхизе сподели, че макар че не са докладвани кръвни съсиреци измежду имунизираните жители в Южна Африка, препоръките на FDA не би трябвало да се одобряват " с лека ръка ".
Южна Африка е ваксинирала малко под 290 000 здравни служащи от 17 февруари. Втората фаза на проекта за имунизиране на страната, който ще бъде ориентиран към съществени служащи и лица над 60 години, би трябвало да стартира на 17 май. Досега Южна Африка е осигурила 31 милиона дози от J&J и 30 милиона от Pfizer, които занапред ще бъдат доставени. Още 1,2 милиона дози ще бъдат дарени от интернационалната организация за шерване на ваксини Covax и незнаен брой от Африканския съюз.
Още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР