Спрете да мислите за това, което са другите.Спрете да мислите

...
Спрете да мислите за това, което са другите.Спрете да мислите
Коментари Харесай

Дневна доза мъдрост: Спрете да мислите какво правят другите

Спрете да мислите за това, което са другите.

Спрете да мислите за това, което вършат, както и за това, което не вършат.

Спрете да мислите за политиците.

Спрете да мислите за шефовете и сътрудниците.

Спрете да мислите за клиентите си.

Разхлабете връзката с майка си.

Помирете се с татко си.

Спрете да мислите за сестра си.

За брат си. За брачна половинка си. За брачната половинка си.

За сина или щерка си.

За приятелката или приятеля си.

Спрете да мислите за някогашния си.

За съседите.

За приятелите си.

Спрете да мислите за враговете си.

Спрете да се възмущавате от нещата, които не можете да измененията.

Борете се крепко за нещата, които зависят от вас, само че не губете сили за нещата, които са отвън властта ви.

Помислете какъв брой време и сила пропилявате в мислене за други хора, в разбор на това, което са, на това, което вършат или не вършат, в разочарования от неправилни думи или дейности.

Помислете и осъзнайте, че не можете да контролирате или променяте другите.

Помислете и осъзнайте какъв брой голяма загуба на време е да мислите за това, което другите вършат, за това, което другите може би си мислят или приказват за вас.

Разбира се, съществуват значими взаимоотношения: сред родители и деца, сред братя и сестри, сред съпрузи и другари. Мобилизирайте цялата си мъдрост и добрина, с цел да градите и поддържате пълноценни връзки с тях, а при проблеми разрешавайте навреме рецесиите.

Не отлагайте и не отглеждайте плевели в мислите си, тъй като те ще обхванат времето и силата ви и ще натоварят напрегнато връзките ви.

Не преувеличавайте дреболиите и не придавайте прекомерно огромно значение на ежедневните драми. Дайте си сметка какъв брой време пропилявате за неща, които нямат изключително значение в този момент и няма да имат никакво значение в бъдеще.

Ако ви е мъчно, разходете се в гробищния парк. Там ще прочетете имена на хора, които са спорили и воювали с сътрудници, които са се разочаровали от същността и делата на другите… Пред лицето на гибелта ежедневните битки наподобяват нелепи и глупави.

Ако в обкръжението си имате хора, които се държат разрушително, най-хубавото, което можете да извършите, е да сведете до най-малко уговорката си с тях, доколкото можете, несъмнено. Наблюдавате държанието им, с цел да можете да работите върху разрушителните черти от личната си същина.

Наблюдавайте хората. Учете се от тях. Работете върху себе си, с цел да можете да практикувате асертивност и съчувствие. Обичайте обичаните си хора. Ценете приятелите си. Култивирайте успокоение и се научете да го проявявате в сложните моменти.

Но спрете да мислите за останалите. Не се фокусирайте върху това, което те вършат или не вършат. Използвайте тази скъпа сила, с цел да работите върху себе си.

Редактор: Ина Фенерова
Инфо: https://psychology.framar.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР