Спрете да купувате сирене от магазина. Идея си нямате какви

...
Спрете да купувате сирене от магазина. Идея си нямате какви
Коментари Харесай

Сирене от 2 съставки – ако го опитате, НИКОГА повече няма да купите готово от магазина!

Спрете да купувате сирене от магазина. Идея си нямате какви съставки са употребявани при изработката му. Ако смятате, че млякото е главен артикул, то доста грешите.

Семействата с дребни деца избират сами да си подготвят сиренето, тъй че да знаят какво в действителност сервират на малчуганите. Ние ще ви споделим една извънредно лесна и бърза рецепта, която се нуждае от 2 съставки.

Сиренето от 2 съставки – по какъв начин да го приготвим?

Ето какви артикули ще са ви нужни:

• 2 литра мляко (колкото по-висок % е маслеността, толкоз по-добре)

• 60 мл оцет (по желание)

• капка лимонен сок

• сол и черен пипер (по желание)

Това сирене се подготвя в действителност елементарно и бързо. Всеки би се справил със стъпките, въпреки да няма никакви знания в кулинарията.

Приготвяне:

Вземете дълбока тенджера, в която да излеете млякото. За предпочитане е млякото да бъде прясно, а не стояло дълго време в хладилника. Посолете го и го разбъркайте. Сложете го на котлона, само че внимавайте да не заври. Желателно е само да се появят мехурчета.
 Една бучка захар удължава живота на сиренето и го защищава от плесен Една бучка захар удължава живота на сиренето и го защищава от плесен
Всеки знае, че сиренето и кашкавалът са едни от най-нетрайните артикули. Освен това са уязвими на плесен и е добре да ги похапвате в кра...

Ако желаете, можете да добавите оцет и една капка лимонен сок. Ще станете очевидци на един много забавен развой – суроватката съвсем мигновено ще стартира да се отделя.

Вземете цедилка, която авансово сте покрили с марля и изсипете наличието от тенджерата в цедката. Помогнете си с ръце, с цел да завъртите марлята, тъй че да може да се изцеди колкото се може повече течност.

Вържете крепко марлята и оставете в ледник за няколко часа. Колкото по-дълго престои, толкоз по-вкусно ще се получи домашното сирене.

Да ви е сладко!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР