Спречкванията между футболни фенове, играчи и търсачи на силни усещания

...
Спречкванията между футболни фенове, играчи и търсачи на силни усещания
Коментари Харесай

В Сърбия: Свещеник-вратар беше набит от противникови фенове

Спречкванията сред футболни почитатели, играчи и търсачи на мощни чувства в аматьорските футболни дивизии на Балканите не са нещо извънредно. Но доста рядко, дори евентуално в никакъв случай преди, в тях не е взел участие... поп.

Свещенослужителят Благой Гаврилович обаче е казус. Той извършва две длъжности в Косйерич - той е духовник на цялостен работен ден, а в избрани моменти е... вратар на локалния отбор " Църнокоса ".

Снимка: Фейсбук

Именно Гаврилович е измежду " виновниците " за успеха на своя тим над гостуващия " Омладинац " Заблач с 3:0 в 21-ия кръг на окръжната лига в Западноморавската зона. Свещеникът изобретателно приключил своята работа, а гостите от Заблач записали трета поредна загуба.

След мача " навиячите " на " Омладинац " причакали Гаврилович на центъра на селцето и му нанесли побой.

Снимка: Фейсбук

" Първо почнали да го атакуват вербално. След това се качили в колата, сякаш да си вървят, само че се върнали и го блъснали. Той паднал единствено на сантиметри от бордюра. Не знам какво щеше да се случи, в случай че се беше блъснал в него. Попадията била наоколо, пробвала да го отбрани, само че тези блъснали и нея, ритали я пред очите на децата ", споделя президентът на " Църнокоса " Зоран Антониевич.

Поп Благой незабавно бил откаран в близкия по-голям град Ужице, където бил прегледан от лекарите. Според президента Антониевич, локалният любим има пострадвания по главата и не може да отвори едното си око.

Снимка: Фейсбук

Всъщност футболът постоянно е бил част от живота на Гаврилович. Той стартира да тренира като дете в школа " Калинка ", а по-късно минава през всички отбори за подрастващи в " Слога " Баина татко.

" Бяхме дори на прага на Първа лига, само че волята Божия беше да си намерим други работи. Баща ми беше духовник. От него наследих любовта към Бога, вярата и църквата, а и мога да кажа, че от там е ползата към футбола ", описа в свое предходно изявление поп Благой.

Снимка: Фейсбук

Когато поема енорията в Косйерич, президентът на локалния клуб организира диалог с попа и той приема да носи фланелката с номер 12 и да застане на вратата на " Църнокоса ".

Съотборниците му го обожават! Преди всеки мач поп Благой чете в съблекалнята " Отче наш ", а преди да излезе на терена се прекръства.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР