Справяте ли се с ръководене на вашия екип от разстояние?

...
Справяте ли се с ръководене на вашия екип от разстояние?
Коментари Харесай

Управление от разстояние

Справяте ли се с управление на вашия екип от разстояние? Това е въпрос, пред които през днешния ден са изправени голям брой водачи и притежатели на бизнеси. Истината е, че ръководството на хора от отдалеченост е доста по-трудно от ръководенето на хора в офиса. Множеството трудности, които вървят ръка за ръка с отдалечената работа, карат редица водачи да гледат скептично на работата от разстояние.

Ако ви се постанова да ръководят екип от разстояние, би трябвало да се уверите, че притежавате, или най-малко може да придобиете, нужните умения, с цел да бъдете ефикасен водач от отдалеченост. Ето няколко от тях:

Комуникация

Ясната и точна връзка постоянно играе основна роля в ефикасното управление на екип, само че тя придобива още по-голямо значение, когато се прави единствено по имейл, телефон или посредством видеовръзка. В тези случаи рискът вие или член на вашия екип да пропуснете или да разберете неправилно основна информация е доста по-голям.  За това е значимо да си създадете график за постоянни диалози с вашия екип. Когато изпитвате даже най-малките подозрения, че може да не сте разбрали вярно нещо, не се опасявайте да задавате въпроси още веднъж и още веднъж, до момента в който не се уверите, че до вас е стигнала вярната информация.

Грижа

Разбира се, че ви е грижа за вашите чиновници. Въпросът е дали те го знаят. Работата от у дома се отразява много тежко на някои хора – изключително на тези, които би трябвало да съчетават работата си с грижа за дребни деца. ТЕ най-вероятно имат потребност от гъвкаво работно време и не толкоз строги крайни периоди за осъществяване на задания. Като се има поради изолацията и напрежението, на което са изложени доста хора в изискванията на отдалечена работа, те може да имат потребност и от прочувствена поддръжка. Направете нужното, с цел да се уверите, че вашите чиновници знаят, че могат да разчитат на вас постоянно, когато имат потребност.

Организация

При отдалечената работа има доста повече неща, които един водач би трябвало да следи. Говорим за ежедневни и ежеседмични срещи с членове на екипа, разнообразни фактори, съгласно които да оцените представянето на вашите чиновници, както и лист, в който е маркирано кой дава отговор за всяка задача, по която се работи сега. Единствения метод да се уверите, че тази система работи, е като поемете персонална отговорност за следенето на всички тези аспекти от работата или като делегирате този ангажимент на извънредно проведен и виновен член на екипа.

Постоянство

Това е основно качество, което би трябвало да има всеки началник, само че то е изключително значимо,  когато става въпрос за управление на хора от разстояние. Да кажем, че сте пропуснали няколко онлайн срещи с вашия екип. Когато това се случва в изискванията на отдалечена работа хората могат да останат с неправилно усещане. В тези моменти хората се усещат изолирани от компанията, тъй че последното нещо, от което имат потребност, е повече неизясненост и липса на връзка. Ако обаче сте поредни в дейностите си, чиновниците ви ще знаят какво да чакат от вас, а това ще им върне възприятието за сигурност и сигурност.

Небрежност

Лаещи кучеща, заставащи пред камерата котки или ядосани бебета, това нормално не са неща, които се одобряват за естествена част от една бизнес среща, само че тяхното наличие е предстоящо, когато става въпрос за отдалечена работа. Времената са задоволително напрегнати, с цел да натоварвате в допълнение чиновниците си с претенции за поддържане на професионален дрескод или на безупречно работно място по време на видеоразговор. Позволете на чиновниците си да бъдат естествени хора, когато работят от у дома. Вие също бъдете най-автентичното си Аз.

Позитивизъм

Живеем в сложни времена. Най-вероятно огромна част от вашите чиновници се питат дали имат бъдеще при вас или напълно скоро ще изгубят работното си място. Опитайте да ги разтоварите от част от това напрежение като бъдете допустимо най-позитивни във всяко едно ваше взаимоотношение с тях. Това не значи да ги лъжете или да заобикаляте неприятните вести – в случай че вършиме тези неща, то сигурно ще изгубите тяхното почитание и доверие. Ако има някакъв проблем, би трябвало да го споделите с тях и да потърсите мнението им за неговото решение. Демонстрирането на оптимизъм е от основно значение. Макар и обстановката да е неприятна, вие би трябвало да покажете, че вярвате, че нещата ще станат по-добри, и че сте подготвени да извършите всичко по силите си, с цел да се случи това. По този метод ще помогне на хората да придобият по-голяма убеденост в работата си и да се съсредоточат върху осъществяването на своите задания.

Слушане

Това е може би най-важното умеене за дистанционно управление. Ако не каните чиновниците си да споделят с вас своите мисли, терзания, претенции и стремежи, а и не слушате деликатно това, което споделят, вие си гарантирате, че ще пропуснете значима информация и сигнали.

Успешният бизнесмен и създател на бестселъри Саймън Синек предлага един съвет за слушането: „ От време на време се обаждайте на вашите чиновници по телефона (без имейли!) и просто ги питайте по какъв начин вървят нещата. Ако имат някакъв проблем, не бързайте да оферирате решение – просто ги изслушайте деликатно. Когато в последна сметка заговорите и им предложите някакво решение, помислете за това какъв е най-хубавият вид за тях, само че и за вашата компанията “

......................

Минда Зетлин , бивш президент на Американското общество на публицистите и писателите и създател на „ The Geek Gap ", за Inc.com

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР