Справянето със слабите, крехки и чупливи нокти е проблем на

...
Справянето със слабите, крехки и чупливи нокти е проблем на
Коментари Харесай

Защо ноктите ви се разслояват и как да ги спрете?

Справянето със слабите, нежни и чупливи нокти е проблем на доста дами. Най-честата причина за счупването на нокът е, че той се разслоява, надлежно става по тъничък и се чупи елементарно. Разслояването е неприятно заради доста причини- лакът пада по-бързо, от време на време е мъчително и ноктите доста се огъват.

Ноктите се състоят от няколко пласта, а нокътната плочка е формирана от кератин, който е протеин. Когато ноктите станат тънки и нежни, те стартират да се разслояват. Ето какви са аргументите за това и по какъв начин да спрете този развой:

Имате недостиг на желязо

 Защо ноктите ви се разслояват и по какъв начин да ги спрете? Pop Sugar

Най-често срещаната причина за разслояване на ноктите е неналичието на желязо в организма. Ако пропускате потреблението на зелени листни зеленчуци и месо, време е да дадете на организма си нужното количество желязо благодарение на храни като спанак, говеждо, пилешко и бобови храни.

Използвате ноктите си като принадлежности

 Защо ноктите ви се разслояват и по какъв начин да ги спрете? Pop Sugar

Знаем, че е изкушаващо, само че пробвайте да не употребявате ноктите си за всичко- отваряне на портмоне, събаряне на етикети и така нататък Ако употребявате ноктите си за сходни неща, напълно обикновено е да се разслояват.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР