Справянето с онкологичните заболявания изисква не само специализирани здравни грижи,

...
Справянето с онкологичните заболявания изисква не само специализирани здравни грижи,
Коментари Харесай

Президентът Радев се срещна със Стилиян Петров

Справянето с онкологичните болести изисква освен профилирани здравни грижи, а и поддръжката на фамилията, околните и обществото за хората, които водят тежка борба в името на живота. Това беше общата позиция на президента и на някогашния капитан на българския народен тим по футбол Стилиян Петров, оповестяват от пресцентъра на президента.

Двамата организираха през днешния ден среща в президентската институция, отдадена на инициативата на Фондация „ Стилиян Петров “ - „ Мач на вярата “, която ще събере на националния стадион „ Васил Левски “ едни от най-големите имена в българския и международен футбол през последните десетилетия. Постъпилите средства от благотворителния дуел ще бъдат разпределени сред болнични заведения и хора, които водят битка с онкологични болести в България.

Президентът акцентира, че обществото ни е сензитивно и съпричастно към проблемите на борещите се с онкологични болести и изрази поддръжката си за благородната самодейност на именития ни футболист, която алегорично ще се организира на датата 6 септември – Денят на Съединението.

Фактът, че благотворителният „ Мач на вярата “ сплотява дългогодишни противници на футболния терен в името на човешкия живот, е индикативен за силата ни като общество, уточни президентът.

Ефективната борба с онкологичните болести изисква и положителни здравни експерти, и модерна инсталация, само че също толкоз значимо е хората, изправени пред сходен проблем, да усещат обществената ангажираност и да знаят, че не са сами в тази битка, беше очебийно още на срещата.

Стилиян Петров изрази признателност за поддръжката на президентската институция и съобщи, че уредниците на „ Мача на вярата “ са подготвили редица изненади за почитателите, тъй че благотворителното събитие да се трансформира и в незабравима спортна вечер за феновете на футбола.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР